Nije neuobičajeno da se neko „identifikuje“ sa sportskim klubom iz druge zemlje, ili da, uz domaći sastav, kao „svoj“ prihvati i ekipu koja igra u inostranstvu. Pa ipak, momci iz mesta Veliki Bukam, koje se nalazi u Sariju u Velikoj Britaniji, digli su tu priču na novi nivo.

 

Naime, 2015. godine u ovom mestu osnovan je tim pod nazivom Partizan Bukam.

Priču o njima preneo je portal Crno-bela nostalgija.

U intervjuu datom ovom navijačkom portalu Partizana, Skot Hičman, pomoćnik menadžera ove ekipe, otkrio je kako su došli na tu ideju:

– Ime „Partizan“ se svidelo osnivaču našeg kluba, koji zna sve o vašim veoma vatrenim i vernim navijačima. „Partisan“ na engleskom jeziku predstavlja nekoga ko je posvećen i ostrašćem, i istovremeno nekoga ko voli da se zabavlja („to party“). To se sve lepo uklapa u imidž našeg kluba. Naša ekipa je dobro poznata po snazi i borbenosti. Nismo tehnički najdoteraniji, ali to nadoknađujemo požrtvovanjem i željom, rekao je Hičman.

Hičman je otkrio i ponešto o „duhu“ ove ekipe:

Parti (nadimak kluba) je amaterski fudbalski klub koji čine momci od 17 do 36 godina starosti. Osnovani smo pre tri godine i počeli smo da se takmičimo u petom rangu Leatherhead and District lige, u Sariju (okrugu na 40-ak kilometara jugozapadno od Londona, prim. autora). Vrlo brzo smo uspeli da se probijemo do drugog ranga takmičenja – Division 2. Prošle sezone smo osvojili i Intermediate Charity Cup, i to tako što smo do finala eliminisali četiri kluba iz ranga iznad nas, a u finalu smo pobedili regionalne šampione. Ove sezone smo krenuli dobro i posle poraza na premijere zabeležili smo četiri uzastopne pobede. Nadamo se da ćemo osvojiti prvenstvo i imati još jedan dobar nastup u nekom od kup takmičenja. Mislimo da ove sezone imamo najkvalitetniju ekipu od osnivanja.

Naš domaći teren je Lower Road Recreation Ground. Nije u pitanju ništa glamurozno, igramo praktično u lokalnom parku i imamo obavezu da pre svakog meča montiramo golove i mreže (smeh).

Naš klub ima menadžera i pomoćnika, kao i sekretara koji vodi računa o našim finansijama. Takođe, imamo dva momka koji se bave odnosima sa javnošću i uređuju naloge na društvenim mrežama. Bitno je reći da su svi „funkcioneri kluba“ ujedno i igrači!, doao je Hičman.

Hičman je takođe naveo da nose plavu jer osnivač kluba navija za Čelsi i Rendžers, ali je gostujuća garnitura „slična Partizanovoj“.