PHOTO: Guliver

Krovna kuća evropskog fudbala UEFA priopćila je da nije uspjela u pregovorima s Danskom, koja odbija omogućiti ulazak ruskih ljubitelja nogometa u tu zemlju za utakmicu grupne faze Europskog prvenstva s Danskom u Kopenhagenu.

Prema ograničenjima putovanja nordijske zemlje domaćina i covid-19 protokolima, građanima koji nisu iz EU nije dopušten ulazak u Dansku, što se odnosi i na navijače Rusije koji su već kupili karte za utakmicu.

Rusija će jedinu utakmicu grupne faze Eura igrati u inozemstvu u Kopenhagenu protiv Danske 21. lipnja, a njena druga dva dvoboja, protiv Belgije i Finske, odigrat će se u Sankt Peterburgu.

Ruski nogometni savez rekao je da je “izuzetno zabrinut zbog situacije”.

“Molimo vas da odmah proučite mogućnost dolaska naših navijača na utakmicu i predložite mehanizam za rješavanje ove situacije”, rekao je šef ruskog Saveza Aleksandar Alajev u pismu upućenom direktoru UEFA-inog turnira Martinu Kallenu u ponedjeljak.

UEFA je priopćila da je Danskom nogometnom savezu rečeno da nije odobreno izuzeće od trenutnih ograničenja ulaska na granici.

Glasnogovornica danskog ministarstva kulture potvrdila je da se trenutna ograničenja putovanja primjenjuju na ruske navijače i da to nije politički motivirano.

PODIJELI