Burno je na Maksimiru posljednjih dana, iako se zbog snijega utakmice već neko vrijeme ne igraju. Na nedavnoj skupštini Dinama objavljeno je da je klub godinu završio s gubitkom većim od sto milijuna kuna. Zdravko Mamić, koji je optužen da je iz Dinama izvukao više od 200 milijuna, danas je u Dinamu održao presicu na kojoj se prao od optužbi i branio Luku Modrića koji je optužen da je u korist Mamića mijenjao iskaz na suđenju.

U pozadini svega toga Dinamo se priprema za utakmicu sa Slaven Belupom, prvom susretu nakon druge zimske pauze uzrokovane snijegom i odgodama. Uprava Dinama istovremeno vodi i drugu bitku, novim pravilnikom na navijačku tribinu ne puštaju maloljetnike bez pratnje ili pisanog dopuštenja roditelja ili skrbnika. BBB su već ranije najavili akcije zbog pravila za koje smatraju da je udar na njihovu brojnost na tribini. Ovaj put su odlučili odgovoriti bojkotom.

Boysi su objavili da neće organizirano doći na sutrašnju utakmicu (od 15 sati) protiv Slaven Belupa na Maksimiru.

Priopćenje Bad Blue Boysa prenosimo u cjelosti:

“S obzirom da uprava Kluba i dalje inzistira na provedbi pravilnika prema kojem postoje posebni uvjeti za prodaju ulaznica za našu tribinu navijačima mlađima od 18 godina, navijačka grupa Bad Blue Boys donijela je odluku da na sutrašnjoj utakmici protiv Slaven Belupa neće biti organiziranog dolaska i navijanja na našem Sjeveru.

Ne postoji nikakav valjan razlog za ovakvo ponašanje Kluba, ono je bez sumnje usmjerena protiv naše grupe i iz tog razloga želimo poslati poruku svima da ova ucjena neće proći bez naše reakcije.

Apeliramo na sve one koji žele gledati utakmicu da na našoj tribini ne ističu obilježja grupe i da na taj način pokažu solidarnost prema našoj najmlađoj braći.

Ova odluka vrijedi za ovu utakmicu i o svim budućim akcijama i potezima grupe pravovremeno ćemo obavijestiti sve naše pripadnike i ostale navijače Dinama.”

izvor: index.hr