Otkako je počela sezona, košarkaši ekipa iz Evrolige javno hvale atmosferu sa mečeva sa Partizanom i Crvenom zvezdom u Beogradu. Neretko i najbolje klupsko takmičenje putem svojih naloga na društvenim mrežama deli snimke sa susreta večitih i proslave sa najvatrenijim pristalicama.

Naime, brojke kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrhu kada je gledanost u Evroligi u pitanju, konkretno popunjenost dvorane u kojoj nastupaju klubovi.

Što se tiče prosečne posećenosti na utakmicama, Partizan je tu već prvi na tabeli sa pomenutih 17.012 gledalaca, na drugom mestu je Žalgiris sa 14.725 navijača, treći je Efes sa 13.821 pristalicom u proseku, dok je Makabi četvrti sa 10.370 navijača. Zvezda je na 11. mestu u ovoj kategoriji sa već pomenutih 7.277 navijača.

Najnovija tabela kaže da Partizan u preseku posmatra 17.012 gledalaca, a u proseku je “Štark Arena” popunjena do nivoa od 92%. Kada je reč o Crvenoj zvezdi, nju gleda u proseku 7.277 navijača u dvorani “Aleksandar Nikolić”, koja je ispunjena sa 91%.

Ovo su odlične brojke koje beogradske klubove svrstavaju u sam vrh Evrolige.

Kada je reč samo o procentu popunjenosti dvorane, ispred Partizana koji je na petom mestu i Zvezde koja je na šestom, stoje samo Makabi koji u “Menora Mivtačim Areni” ima ispunjenih 96,7% sedišta, iza njih je očekivano Žalgiris koji popuni 95,5% svoje “Žalgirio Arene”, a neočekivano se tu našao i Asvel koji ima popunjenost od 94,3%. I Monako ima odličnu posetu sa 92,7% ispunjene dvorane u proseku.

Uzecemo u obzir i da Monako i Asvel nastupaju u dosta manjim dvoranama (Kneževi u onoj koja prima samo 4.600 gledalaca, a tim iz Liona u onoj koja prima 5.560 navijača), pa otuda takve brojke.