Nogometne reprezentativce države Švajcarske Đerdana Šaćirija , Granita Džaku, posle incidenta na utakmici sa Srbijom, FIFA je kaznila sa 10.000 eura!

Fudbaleri poreklom sa Kosova, inače strelci po jednog pogotka u meču sa Orlovima, kažnjeni su sa 10.000 franaka, dok je Lihtštajner sankcionisan sa 5.000.

Inače, Džaka i Šaćiri su golove protiv Srbije proslavljali pokazujući rukama albanskog dvoglavog orla, a pridružio im se i kapiten Sajdžija, Lihtštajner.

To znači da će trio švajcarskih reprezentativaca, umesto suspenzije od po dva meča neigranja kako je bilo ranije najavljivano, moći da igra u sredu uveče utakmicu poslednjeg kola Grupe E protiv Kostarike.

Također, FIFA je pokrenula i postipak protiv selektora Srbije, Mladena Krstajića, zbog izjava na račun sudije Felixa Brycha. Pod istragom je bio i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, a FIFA je objavila danas da je donesena konačna presuda.

Podsjecamo, Švajcarska je pobedila Srbiju 2:1 golovima dvojice Albanaca u drugom poluvremenu. Možete pogledati golove i najzanimljivije detalje u video klipu ispod.

 

PODIJELI