Film autora Borisa Malagurnskog koji govori u sumljivim okolnostima pod kojim su pojedini navijaci Partizana osudjeni za smrt Brisa Tatona.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, bili su prvostepeno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora , ali su im kazne sada smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Oni su u bekstvu od ubistva Tatona septembra 2009 i za njima je raspisana međunarodna poternica.

Kazne su prepolovljene i Ljubomiru Markoviću zvanom Kića i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno u Višem sudu u Beogradu osuđeni  na po 30 godina zatvora.
Veća Apelacionog suda je donelo odluku da se kazene prepolove i ostalim optuženima.

Kako sazanjemo Veće je utvrdilo isto činjenično stanje, ali i ocenilo da Viši sud u Beogradu u obzir nije uzeo olakšavajuće okolnosti, koje su propisane zakonom


Otac osuđenog nezadovoljan presudom Apelacionog suda
Povodom presude Apelacionog suda, koji je danas mahom prepolovio kazne osuđenima za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine, otac Stefana\n Veličkovića, jednog od pravosnažno osuđenih, izrazio je nezadovoljstvo. On u pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću, koje je dostavljeno i medijima, tvrdi da \”ni Sud ni Tužilaštvo nisu\n uzeli u obzir nepobitne materijalne dokaze da (Veličković) uopšte nije bio prisutan dešavanjima koja su prouzrokovala pogibiju i smrt Tatona\”. Iako je njegovom sinu današnjom presudom\n Apelacionog suda smanjena kazna sa 12 na sedam godina zatvora, on smatra da je to nedovoljno. \”Postovani predsedniče, molim vas da iskoristite svoje ustavno pravo i time spasete čast\n sudstva i države Srbije, te da ukinete presudu Apelacionog suda u predmetu u javnosti poznatom kao ‘Bris Taton'\”, navedeno je u pismu Veličkovićevog oca. Apelacioni sud u Beogradu\n prepolovio je danas kazne osuđenima, preinačivši presudu Višeg suda kojom su bili osuđeni na ukupno 240 godina zatvora. Pravosnažnom presudom 14 napadača na Tatona dobilo je ukupno 123\n godine zatvora, objavljeno je na sajtu tog suda.\n </p>”,”html”:”<p>\n <strong>Otac osuđenog nezadovoljan presudom Apelacionog suda</strong>\n </p>\n <p>\n Povodom presude Apelacionog suda, koji je danas mahom prepolovio kazne osuđenima za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine, otac Stefana\n Veličkovića, jednog od pravosnažno osuđenih, izrazio je nezadovoljstvo. On u pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću, koje je dostavljeno i medijima, tvrdi da \”ni Sud ni Tužilaštvo nisu\n uzeli u obzir nepobitne materijalne dokaze da (Veličković) uopšte nije bio prisutan dešavanjima koja su prouzrokovala pogibiju i smrt Tatona\”. Iako je njegovom sinu današnjom presudom\n Apelacionog suda smanjena kazna sa 12 na sedam godina zatvora, on smatra da je to nedovoljno. \”Postovani predsedniče, molim vas da iskoristite svoje ustavno pravo i time spasete čast\n sudstva i države Srbije, te da ukinete presudu Apelacionog suda u predmetu u javnosti poznatom kao ‘Bris Taton'\”, navedeno je u pismu Veličkovićevog oca. Apelacioni sud u Beogradu\n prepolovio je danas kazne osuđenima, preinačivši presudu Višeg suda kojom su bili osuđeni na ukupno 240 godina zatvora. Pravosnažnom presudom 14 napadača na Tatona dobilo je ukupno 123\n godine zatvora, objavljeno je na sajtu tog suda.\n </p>”}}” data-run-module-isrun=”1”>

Povodom presude Apelacionog suda, koji je mahom prepolovio kazne osuđenima za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine, otac Stefana Veličkovića, jednog od pravosnažno osuđenih, izrazio je nezadovoljstvo. On u pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću, koje je dostavljeno i medijima, tvrdi da “ni Sud ni Tužilaštvo nisu uzeli u obzir nepobitne materijalne dokaze da (Veličković) uopšte nije bio prisutan dešavanjima koja su prouzrokovala pogibiju i smrt Tatona”.

Iako je njegovom sinu današnjom presudom Apelacionog suda smanjena kazna sa 12 na sedam godina zatvora, on smatra da je to nedovoljno. “Postovani predsedniče, molim vas da iskoristite svoje ustavno pravo i time spasete čast sudstva i države Srbije, te da ukinete presudu Apelacionog suda u predmetu u javnosti poznatom kao ‘Bris Taton'”, navedeno je u pismu Veličkovićevog oca. Apelacioni sud u Beogradu prepolovio je danas kazne osuđenima, preinačivši presudu Višeg suda kojom su bili osuđeni na ukupno 240 godina zatvora. Pravosnažnom presudom 14 napadača na Tatona dobilo je ukupno 123 godine zatvora, objavljeno je na sajtu tog suda.

– Po nalaženju Apelacionog suda, u pogledu odluke o kazni, prvostepeni sud je pravilno imao u vidu sve okolnosti koje su od značaja za odmeravanje kazne, ali, za najveći broj okrivljenih, istima nije dao odgovarajući značaj zbog čega je prvostepena presuda u odnosu na ove okrivljene preinačena nalazeći da se i ovako odmerenim kaznama u potpunosti ostvaruje svrha kažnjavanja – saopšti je Apelacioni sud.

PODIJELI