Današnji duel Borca i Željezničara u Banja Luci prošao je bez gostujućih navijača.

Navijači Željezničara, popularni Manijaci su krenuli u Banja Luku, ali vraćeni nazad za Sarajevo. Navodno iz bezbjednosnih razloga odlučeno je da se svi navijači sarajevskog kluba vrate sa puta iz Banja Luke.

Očekivalo se više od 450 popularnih Manijaka na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, ali to neće biti slučaj.

Povodom ove situacije oglasio se i FK Željezničar zvaničnim saopštenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“FK Željezničar bez podrške navijača u Banjaluci, Manijaci vraćeni.

Željezničar od 18:00 sati igra utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca na Gradskom stadionu u Banjaluci. Navijači Željezničara su organizovano krenuli u 12:45 sati sa Stadiona Grbavica u šest autobusa, uredno najavljeni domaćinu i policiji.

Put je protekao u najboljem redu sve do 50 kilometara od Banjaluke gdje su zaustavljeni od strane pripadnika MUP-a RS-a, te je uslijedila određena represija, alkotestiranje, pretres. Nakon dužeg zadržavanja, naši navijači su vraćeni, a kao razlog tome navedeno je da se ne može garantovati sigurnost jer se grad “digao na noge”.

FK Željezničar izražava nezadovoljstvo ovom odlukom kojom se uskraćuje pravo navijača da bodre svoj klub, kao i činjenicom da ista odluka naš klub dovodi u nepovoljan položaj na zelenom terenu čime se direktno nastoji uticati na krajnji ishod utakmice”, istakli su u saopštenju FK Željezničar.

PODIJELI