Fudbaler sredine terena Mensur Calar koji inace nastupa za klub Amed SK koji se inace takmici u Turskoj trecoj fudbalskoj ligi napravio je jedan svojevrsni incident. Naime ovaj fudbaler kurdskog porekla uneo je zilet na teren i njime isekao trojicu protivnickih fudbalera po licu i telu jer je jedan od njih na nekoliko prethodnih utakmica gestikulirao znak Turskih “Sivih vukova” sto je inace naziv za organizaciju koja je izvrsila nekoliko operacija protiv kurdskih separatista u kojoj je dosta pripadnika ove etnicke grupe poginulo.

https://www.youtube.com/watch?v=BKVNPpWNDMc&fbclid=IwAR2_n6GtMwgK7H8JwA_eOXe6ZsQ8gu9fQE1_D0Fctfzpkl-qguJ3W8Doc9E

Amed Sk je inace klub koji dolazi iz grada Diyarbakır koji je naseljen pripadnicima kurdske etnicke grupe i oni se vec godinama bore za svoju nezavisnost. Kurdi su pored Roma najmnogobrojniji narod koji nema svoju priznatu drzavu nekoliko stotina godina bore se za svoju nezavisnost, a borba sa turskim snagama je nastavljena 2015. godine posle primirja koje je sklopljneo 2013. godine. Kurda u Turskoj ima izmejdu 10 i 15 miliona, a u celom svetu preko 30 miliona. Njihova maticna zemlja je nepriznati Kurdistan koji obuhvata delove Turske, Sirije , Irana, Iraka i Jermenije. Preko 650 000 Kurda zivi u Nemackoj gde se cesto sukobljavaju sa Turcima koji zive i rade u Nemackoj.

Organizacij Sivi Vukovi propagira ideju o velikom Turskom carstvu koje bi se prostiralo od Istanbula do Berlina i trenutno njihova organizacija broji preko 20 000 clanova u Nemackoj. Odgovorni su za mnostvo napada na svoje neistomisljenike , pogotovo tu spadaju Kurdi ali i Turski leviscarski politicari. Pripadnici ove organizacije odgovorni su za ubistvo turskog levicarskog novinara Abdija Ipekčija i napad na papu Jovana Pavla. Pripadnici ove organizacije ubili su 2013. godine u Parizu tri kurdske politicarke i izvrsili su napad na kurdske demonstrante u Berlinu 2006. godine.