Igora Anakovića je palicom napao maskirani muškarac u središtu Šibenika. Navijači sa stranice ‘Šibenik gori 1983.’ traže da mu se sudi za ubojstvo u pokušaju

Uz geslo ‘što nas ne ubije, ojača nas’, tajnik Udruge navijača Šibenski Funcuti, Igor Anaković, pozvao je iz bolničkog kreveta sugrađane da večeras dođu na Baldekin navijati za šibenske košarkaše.

‘S obzirom na događaj koji se desija u sridu,mogu slobodno reći ‘što nas ne ubija, ojača nas!’, stoga nema posustajanja i danas bez obzira što ja ne mogu bit s vama želim da svi dođete na košarkaški susret u dvoranu i dokažete da nas ništa ne može slomiti! Svi na Baldos’, poručio je putem stranice Funcuta Igor Anaković koji je u srijedu na Starom pazaru zadobio teške ozljede tijekom napada pripadnika Torcide na domaće navijače.

Anakovića je palicom napao javnosti zasad nepoznati maskirani muškaracu središtu Šibenika. Navijači sa stranice ‘Šibenik gori 1983.’ traže da mu se sudi za ubojstvo u pokušaju.

‘Leži na podu, već krvave face… ubojica u pokušaju, iznad njega s palicom u ruci… zamahuje… srića sta je bija nejak… srića i Funcuta sta je na podu, a i srića zvijeri! Srića njegova jer će mu se suditi samo za pokušaj ubojstva!’, napisali su.

Pita li se taj muškarac je li mu ovo bilo potrebno, dodali su.

‘Zbog čega? Zbog koga? Moga je drugom oduzeti život jer je tija biti faca, a osta je ološ. Nadam se da ti slijede godine preodgoja u zatvoru’, napisano je, među ostalim, na stranici šibenskih navijača.

Podsjetimo, policija je nakon incidenta pritvorila 59 pripadnika navijačke skupine Torcida. Oni su napali šibenske Funcute na Starom pazaru dok su se pripremali za navijanje na utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između Šibenika i Hajduka.

Torcidaši su se u manjim grupama okupljali po gradu, a onda međusobnom koordinacijom putem mobitela i naoružani palicama, kamenjem i bocama, napali šibenske Funcute.

Oni su osumnjičeni za kazneno djelo iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima kojim je propisano da će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine kazniti osobe koje prije, tijekom i nakon sportskih natjecanja budu sudjelovale u tučnjavi ili napadu na druge gledatelje, redare, organizatore natjecanja, sportaše ili druge osobe – ako je u tim izgredima netko teško ozlijeđen.

 

GALERIJA

(24sata.hr)

PODIJELI