Navijačka udruga Funcuti odlučila je iznijeti u javnost i svoje viđenje sukoba s policijom uoči utakmice Šibenika s Hajdukom na Šubićevcu. Evo i njihove strane priče koju su objavili na svom “fejsu”:

-Potaknuti izvještajem PU šibensko-kninske županije pa tako i medija na incident koji se dogodio 22. siječnja  primorani smo reagirati na njihove obmane i tvrdnje  i iznijeti svoju stranu priče.


Naime dio simpatizera i navijača je krenuo iz centra grada prema “Vili Velebita” na Šubićevcu sa zapadne strane stadiona kako bi pogledali derbi između HNK Šibenika i HNK Hajduk Split kao i preostali građani grada Šibenika. Krenuvši iz centra grada prema Šubićevcu uz pjesmu i bez ikakvih incidenata, pripadnici PU preusmjeravaju grupu na skretanju kod nadvožnjaka prema crkvi sv. Ante. Uz pratnju i snimanje policije ulicama dolazimo do OŠ Petra Krešimira lV gdje su pripadnici PU izdali zapovijed da se raziđemo u roku od 5 minuta.

Na to smo im odgovorili kako ćemo krenuti dalje uz održavanje socijalne distance te da nećemo ulaziti na stadion jer nam to nije niti bilo u planu. Tad nam se dopušta prolaz do Vile Velebita preko Jamnjaka međutim ničim izazvan među grupu navijača i simpatizera prvi ulazi djelatnik PU te silom izvlači tek punoljetnog momka i baca ga na pod, a zatim kreću i ostali djelatnici PU sa bacanjem na pod i premlačivanjem preostalih ljudi u grupi te ih trpaju u marice i odvode u PU.

Pa se pitamo: gdje je snimka PU na kojoj se temelje njihove optužbe? Zašto grupa nije zaustavljena na početku tj. centru grada kad je već bila uočena? Zašto je bilo potrebno policijsko preusmjeravanje  ako je grupa tvrdila da NEĆE ulaziti na stadion? Kako je moguće da su navijači pokušavali silom ući na stadion ako su se nalazili kod OŠ Petra Krešimira IV? Zašto je sve ovo bilo potrebno ako su ostali navijači i simpatizeri koji nisu bili u toj grupi svejedno mogli mirno stajati i gledati utakmicu uokolo stadiona? – završavaju Funcuti u svome priopćenju.

PODIJELI