Foto: Pixell/Hrvoje Jelavić

Hajduk je na Šubićevcu u utakmici 17. kola HNL-a pobijedio domaći Šibenik 1:0 golom Teklića, a šibenska policija je u petak navečer poslala priopćenje o neredima za vrijeme dalmatinskog derbija.

Navijači domaćeg sastave, šibenski Funcuti, pokušali su probiti kordon policije kako bi upali na stadion na kojem zbog sigurnosnih mjera nije bilo gledatelja. Uhićeno je devet osoba.

Pročitajte priopćenje šibenske policije:

”Dana 22. siječnja oko 17,20 sati u Šibeniku, gradski predio Šubićevac, prije početka prvenstvene nogometne utakmice između HNK Šibenik i HNK Hajduk, koja se odigrala bez nazočnosti gledatelja, pripadnici domaće navijačke skupine pokušali su probiti policijski kordon radi pristupa stadionu kojom prilikom su policijski službenici prema skupini navijača upotrijebili sredstva prisile temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.Tijekom policijskog postupanja ozlijeđena su dvojica policijskih službenika, a zbog sudjelovanja u navedenom događaju kao i drugim događajima u blizini stadiona uhićeno je devet pripadnika navijačkih skupina od kojih 8 pripadnika domaće navijačke skupine i jedan pripadnik gostujuće navijačke skupine. Postupanje prema navijačima je u tijeku u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i po završetku ćemo obavijestiti javnost o poduzetom”, stoji u priopćenju glasnogovornika policije Šime Pavića.

PODIJELI