Navijacka grupa Visa Sila koja je pratila FK Brodarac bila je jedna od najkreativnijh grupa nizih liga , njihove parole se i dan danas koriste u navijackom svetu. Dolazili su iz beogradskih blokova oko Sajmista gde im se ujedno nalazio i stadion. Nomadi su im uleteli na tribinu i pokupili zastave, a oni vodjeni navijakim kodeksom istog dana ugasili grupu.

MW V3.50

 

Nakon gasenja ove grupe za Brodarac pocinje da navija grupa Ultras Brodarac.

 

Ovako je Visa Sila ostala bez svih zastava:

 

Tih godina se nije mnogo znalo za Nomade jer su bili na “pocetku” navijacke karijere, ali svi iz ekipe su zeleli da naprave neki “bum” po kojem ce i ostale grupe shvatiti koliko je ozbiljna ekipa koja dolazi iz Kumodza. U beton ligi nisu imali ozbiljnog rivala u navijackom svetu pa su odlucili da napadnu neku grupu koja je na dobrom glasu. Izbor je pao na Visu Silu koja je tih godina bila pravi hit u navijackom svetu… Sezona u najnizoj ligi jos nije bila pocela kada je Brodarac igrao svoju prvu utakmicu i to na domacem terenu.  D.G. je kao udarna igla ekipe odlucio da Nomadi upadnu bas na tu utakmicu i pokusaju da oduzmu zastavu Visoj Sili. U kumodraskom vrticu skupilo se 21 pripadnik Nomada ,dan je bio izuzetno lep i plan je bio da se svi obuku sto kulturnije, rasporede u nekoliko grupa po 3-4 coveka i na taj nacin neopazeno dodju do Brodarca. Za akciju su poneli nekoliko teleskopa sa buvljaka, par baklji i hiruske maske. Grupe su se neopazeno sastale na keju i onda trk na stadion gde upadaju na opste iznenadjenje Vise Sile koje je u tom trenutku bilo 20-ak na tribini. Mladji clanovi grupe su se dali u beg , a 6-7 starijih je stalo na crtu Nomadima koji su pocinili “savrsen zlocin” jer u akciji nijedan clan obeju grupa nije bio teze povredjen niti uhapsen. Na stadionu je u tom trenutku bilo samo 2 policajca koji nisu stigli (ni zeleli) da reaguju, vec su pozvali pojacanje. Nomadi su pokupili sve zastave koje su bile na ogradi i barjake sa tribine, razdvojili se u vise grupa i taksijima otisli put Kumodraza.

Istog dana se na forumu Srpska Tribina pojavio post pripadnika Vise Sile koji je glasio : Od danas nasa grupa vise ne postoji, momcima iz Kumodraza svaka cast za akciju, ispali smo picke ali jbg bilo je lepo dok je trajalo…

PODIJELI