Ovih dana je obavljena informacija da je njihov stadion neuslovan za naredni krug, tako da će FK Sarajevo meć 3. pretkola Evropske lige najvjerovatnije igrati u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Stadion Asim Ferhatović Hase ne ispunjava uvjete, pa se Bordo klub našao u problemima, a iznenađeni su svi navijači Sarajeva kao i kompletna sportska javnost u BiH jer su prethodno, na razne načine najavljivana ulaganja za popularno “Koševo”.

Međutim, sve više se prila da bi Sarajevo moglo igrati na Grbavici, stadionu ljutog gradskog rivala FK Željezničar. Ove špekulacije su uveliko naljutile navijače Sarajeva koji nipošto ne žele igraju kod komšija.

Iz Sarajeva su prošlu sezonu prijavili Bilino polje kao rezervnu opciju s obzirom da tada Grbavica nije ispunjavala uslove za odigravanje susreta i juče su putem službene stranice obavijestili javnost da će domaćini biti u Zenici, no kako je danas situacija drugačija po pitanju kategorizacije stadiona FK Željezničar navodno postoji mogućnost da Bordo tim ipak igra na stadionu ljutog rivala.