Prvi navijač koji je stradao na stadionima u Srbiji.

Na 113-tom večitom derbiju, nakon prvog gola za Partizan, nekoliko maloumnika sa Juga je ispalilo par signalnih raketa prema Severu, a jedna od njih je pogodila i usmrtila 17-godišnjeg navijača Zvezde.

Nažalost, za neke ljude ova smrt nije bila dovoljna tragedija, pa su svojim postupcima učinili da ceo slučaj dobije još gori i strašniji epilog.

Naime, navijači koji su osumnjičeni za ovo ubistvo su osuđeni na bednu kaznu od 8 do 23 meseca zatvora. Takođe, neki od tada čelnih ljudi iz Partizana, policije i pravosuđa su pokušali da zataškaju ovaj događaj, izmišljajući razne priče i teorije po kojima je mladić preminuo na ulici, iako je njegov život bio ugašen još na atletskoj stazi.

I dan danas se na Severu nalazi transparent sa njegovim imenom. Tako se na neki mali način odaje počast i oživljava sećanje na ovog momka koji je bez razloga izgubio život, dok krivce za to nikad nije ni stigla adekvatna kazna. Možda je baš to i razlog što su se slične nemile situacije dešavale i posle ‘99…

Svake godine se u Opovu organizuje turnir u Acinu cast i svake godine se obelezava godisnjica njegove smrti u reziji navijaca crveno-belih koji ga i nakon 18 godina nisu zaboravili.

Turnir u malom fudbalu, koji se prethodnih godina održavao u organizaciji porodice tragično preminulog Aleksandra Radovića i FK Crvena zvezda, prošle godine simbolično je završen brojem koliko je naš Aca imao godina u trenutku smrti, kada je nesrećno poginuo na derbiju između Crvene zvezde i Partizana. Međutim, veterani FK Omladinac, ove godine nastavili su tradiciju ali su turnir sa terena malog fudbala preselili na veliki stadion.

Na turniru su učestvovale sve četiri opštinske ekipe veterana – Omladinac, Radnički, Borac i Tempo, a pehar i titula najboljeg otišli su u Barandu.

U polufinalu Opovčani su pobedili Sakuljane 1:0. dok su Baranđani bili bolji od Sefkerinaca rezultatom 4:0. U utakmici za treće mesto velika borba, tako da je meč između Borca i Tempa završen bez pobednika 1:1. Nakon izvođenja penala pobedili su Sakuljani 4:3.

Tuzno je sto za Acinu smrt niko nije adekvatno snosio posledice i sto njegova tragicna smrt nije bila pouka ostalim navijacima da nijedan ljudski zivot nije vredan navijackog rivalstva vec su i u narednim godinama “navijacka ubistva postala trend”…