Imali smo mi kroz istoriju mnogo velikih Grobara, mnogo legendi tribine, ljudi koji su skoro ceo život provodili na Jugu ali niko nije, za mene bio kao Boske. Niko pre njega nije otišao a da je ostavio tako veliku zaostavštinu, mnogo je dao Jugu, Frontu, svojim Senkama, premnogo.

Voleo je Partizan do koske, do bola, svaki dan mu je bio ispunjen Grobarstvom, Partizanom, navijačkim temama. Voleo je svoju ” Senka sektu”, a nikoga nije mrzeo, nikada. Čak i kad su mu zapalili teretanu, kad smo svi mi pozivali na osvetu i dramili on je govorio neka, možda je greška neka, čekajte…. Nije voleo podele i zlu krv među Grobarima a opet je znao da je Jug svetinja i nije dao na njega, bio je spreman da pogine za Jug. Voleo je, iskreno je voleo Grobare, Jug, sve što nosi ta navijačka priča i živeo ju je punim plućima. Sa njim sam svašta doživeo i proživeo, od toga da nas bude na tribini 100 pa do toga da smo na gostovanja išli sa po hiljadu i po ljudi, nismo se promenili, ni on ni ja. Sve je bilo isto. Mislio sam, njemu niko ne može ništa, i stvarno je tako bilo, niko mu ništa i nikad nije mogao, ubilo ga je sopstveno srce koje nije moglo da izdrži tempo koji je sebi nametnuo. Tri posla, teretana, rad noću, obaveze oko navijača, ekipe, porodica, drugovi… Sve ga je to koštalo da ga je srce izdalo. Srce veliko kao kuća, za svakog je u toj kući bilo mesta, uvek nasmejan, spreman za sprdnju i zajebanciju ali kao alfa vuk ljut ako se diraju njemu svete stvari – porodica, ekipa, Jug, drugari…. Takav je bio naš Boske, naš brat rođeni, imao je nas rođene braće bar 50, mnogo smo velika porodica bili. I danas smo, i sutra ćemo biti jer on će uvek biti tu pored nas, imaće uvek svoje mesto u kolima, busu, na tribini. Nikada te neću zaboraviti rođeni, nikada. Znam da znaš ali hoću i ovde i ovako da ti to kažem, znam da ćeš pročitati, nedostajaćeš mi, već mi nedostaješ neopisivo. Sa kim ću sad da zablejim ispred teretane, sa kim da kenjam o Grobarima, sa kim da pričam u dosadi u 3 ujutru, sa kim ću da pevam glasno na tribini, glasnije od klinaca… Sa kim rođeni? Rođeni moj, Boske moj dobri, neka ti je laka crna zemlja ova naša Srpska, da te anđeli čuvaju i da znaju da su dobili u raju još jednog junaka, Srbina, ljudinu, to treba da znaju! Nikada te neću zaboraviti, nikada!! Tvoj brat rođeni VASA

Boske je bio ljudina i pravi navijac, koji je jedino zeleo da Jug bude kao nekad i da se na navijackoj sceni postuju prave vrednosti. Kada bi nam god poslao poruku.

PODIJELI