Show prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Ajaxa i Juventusa, koja se igra od 21 sat večeras, odvio se u amsterdamskom podzemlju i ispred Johan Cruyff Arene.

Naime, u centru grada, na stanici podzemne željeznice blizu Waterloopleina, uhićeni su “deseci navijača Juventusa naoružanih čekićima, noževima, palicama, odvijačima, letvama, daskama i sličnim oružjima”, javljaju nizozemski mediji. Talijanski MUP kasnije je potvrdio da je uhićeno čak 120 talijanskih državljana.

Nizozemska policija objavila je snimke dijela arsenala zaplijenjenog uhićenim talijanskim navijačima, koji su spriječeni u pokušaju da ovako opremljeni dođu do Johan Cruyff Arene. Osim na ovom mjestu, druga skupina naoružanih navijača Juventusa onemogućena je i uhićena na stanici podzemne Weesperstraat

Iz snaga reda Amsterdama ističu da je tragedija, do koje je moglo doći ako bi gostujući navijači koristili sve ono što im je oduzeto, izbjegnuta zahvaljujući talijanskim policajcima koji su im došli u ispomoć i koji su prepoznali huligane iz svoje države.

Ne samo to, utakmica je označena događajem visokog rizika, što znači da vrijede posebna pravila sigurnosti: angažirano je više policajaca, koji k tome mogu preventivno prretraživati sumnjive osobe.

Nakon stanica podzemne željeznice u centru Amsterdama, veliki problemi preselili su pred stadion na kojem se utakmica igra. I sada su ih prouzročili navijači Ajaxa. Njih tisuće odjednom su nahrupile na ulaze stadiona želeći se što prije probiti na tribine. Pri tome su palili baklje i gurali se.

Policija ih je prvo ohladila šmrkovima s navalnih vozila, a zatim je na njih krenula i konjica snaga reda.

Tek nakon toga navijači Ajaxa su se smirili i uspostavljen je red oko stadiona.