Inače sam navijač Rijeke. To su bile te sezone,godina je 2000-ta,a nas 6 se nalazi u gradu na pivi..,čekamo vlak za Zg koji polazi u 00:10h. Tog vikenda je Rijeka gostovala u Vinkovcima kod Cibalije,a Dinamo je igrao u Vukovaru. Znali smo to i imali u vidu da će ih biti pun kurac gore. U Zg dolazimo oko 5h ujutro. Na kolodvoru mir i tišina. Nikakvih naznaka da bi se nešto moglo dogoditi,ali dogodilo se.. Naš propust je bio što smo mislili da će Boysi za Vukovar krenuti puno kasnije,a ne tako rano. Jbga,zajebali smo se..hehe… Boysi su se u tim trenutcima vjerojatno još muvali po Inportaneu i Tomislavcu.

Upadamo u vlak za Vinkovce i nalazimo prazan kupe. Dvije zastave i trans buksamo ispod siceva. Imali smo par boca jeftinog vina i to je bilo to. Ništa,cugamo i zajebavamo se..,kad u jednom trenutku čujemo žamor mase ljudi i navijanje “Dinamo,Dinamo”. Frend spušta prozor i gledamo kako se 50-60 BBB-a približava vlaku,ovi prvi već i ulaze.. Sukob je bio neizbježan,izlaza nije bilo.. Prešetavaju se po hodniku i odmjeravaju nas..,s tim da ih je 20-ak ostalo na peronu. Kreće žestoka tučnjava. Držimo im crtu na vratima kupea i pružamo dobar otpor. Istovremeno nas ovi iz vana gadjaju kamenjem. Stakla pucaju,a šake lete. Krvi na sve strane. Bilo je i kod njih razbijenih glava. Boysima crtu drže Kosta,Kocka,Dugi i ostala banda,a neke sam znao još iz vidjenja sa repke.

Dakle,udarna ekipa. Oni su se izmjenjivali,a mi smo već bili na izmaku snaga..,jbga,bilo ih je puno više.. Kaos je trajao 3-4min što je jako puno za takvu tučnjavu. U jednom trenutku netko od njih viče “murija,murija”. Razbježali su se po ostalim vagonima i tu se situacija prividno smirila. Mi uzimamo torbe sa krpama i bježimo van iz vlaka..,jer realno ne bi bilo zdravo putovati sa njima još do Vinkovaca. Jedan naš ostaje sa drotom u vlaku jer su mu izbili leće i nije ništa vidio,a nas 5 bježi prema autobusnom kol. Ovi što su nas gadjali kamenjem trče za nama i sustižu jednog našeg. Toliko ga gaze da je završio u bolnici. Kod nas su krpe i ne smijemo stati. Preskačemo neki zid i uspjevamo pobjeći. Dogovaramo se da ćemo ipak nakon svega nastaviti put dalje.

Nalazimo neke palice i letve,i tako šećemo prema autobusnom kol. Lovimo neki bus za Vinkovce ili Osijek,samo da se maknemo iz Zg. Sa lovom smo nikakvi..,izbacuju nas na naplatnim kućicama i tamo nastavljamo stopom do N.Gradiške. Upadamo u vlak sa druge strane i opet čujemo pjesmu Boysa..,hahaha…,genijalno.. Sa njima se vozimo u zaključanom WC-eu do VK. Vlak pun mladje ekipe BBB-a..,bilo ih je pun kurac. Nakon tekme se vraćamo sa našima autima i kombijima. Dečka koji je ostao u vlaku nisu dirali..,čak su mu čestitali na dobrom fightu koji smo im pružili i počastili ga pivama. Respect za to ! Najbitnije da nam krpe nisu pale.. Buran je to dan bio..,a oni su svoj show nastavili još po Vukovaru

PODIJELI