Htio bi neš napisat o gostovanju u Parmi,2.kolo kupa Uefa,00/01,već ide 19 godina od te tekme,mislim da po štihu spada ovdi ak ne nek moderatori prebace..bil sam baš zapaljen za to gostovanje nakon što sam užival u ljetnom gostovanju u Milanu,di smo fakat bili u odličnom izdanju i brojčano i glasovno…

Htio sam se ugurat preko jednog poznanika u kombi al kak su oni bili uigrana ekipa,mjesto je visilo pa sam s još jednim dečkom, starijim od mene,uplatio neki aranžman busom,al imali smo sreču u zadnji čas da su dva mjesta u kombiju bila dostupna tak da smo otkazali bus(srečom)i utrpali se ekipi s Trešnjevke.

Krenuli smo oko ponoći s još jednim kombijem u kojem je bila ekipa Sav.Gaj,ti dečki,svi stariji, su tad imali i promociju transa “poštujte naše znakove”s grbom Dinama i buldogom,fakat je izledao lijepo..

Ekipa Trešnjevka je isto bila starija(od putnika iz oba kombija ja sam bil najmlađi),super iskusna sa B.koji je prvo gostovanje imal još 70-ih godina u Ljubljani..

u Sloveniji ekipi Sav.Gaj se pridružuje jedan naš čini mi se iz Celja..na ulazu u Italiju lagani problemi s carinicima i murjom,kad su skužili da idemo na tekmu,počinje pretres,svi van,uvjet da uđemo je da ostavimo kompletnu cugu na grani..tak da krečemo pod pratnjom s još dva busa dalje,srečom nakon 15-20 minuta rija se miče u stranu i slobodno nastavljamo..

jedan od ekipe S.Gaj je bio izvidnica,pošto smo imali neke indicije kako talijanska rija sprema doček navijačima iz Zg-a i da če nas zatvoriti u neki “geto” do početka tekme,tak da je on nastavil put u autu ciriških rega,koji ga je čekal,ne sječam se točno di..i onda je mobom javljal info.

dečki su odlučili da idemo u Modenu i tam budemo do pred tekmu,ekipe iz buseva koje su drito došle u Parmu su svi na izlasku bili poslikani jedan po jedan,mi smo laganica prošli,u šetnji do stadiona u Parmi čujemo naše glasove i muziku iz auta,kad ono sveprisutni T.iz Metkoviča koji nam je referiral kak su dan prije bili do Bologne i tam naletili na Nakića koji im je dal karte za Cibonu pa su i to ispratili..

Pred stadionom osiguranje ogromno,rija na oklopnjacima..pregled,ostavljanje remena na ulazu,oni s Dinamovim grbom,pola ih je nestalo(karabinjeri se poslužili!),na tribini nas je bilo oko 400-500..

Dinamo je imao dvije super šanse al po starom običaju su fulali i primili dva..niš novo,sječam se da su kasnije na tribinu ušli i neki Talijani,njih 4,5 koji su navijali za nas,onak starija ekipa,normalno obučena..

sve u svemu,na moju žalost “ludnica” iz Milana se nije ponovila,no Parma mi je nekako draža kad se sad prisječam, iako nas je bilo deset puta manje nego na San Siru,jer su u nju otišli baš navijači koji su s Dinamom išli svuda godinama i kojima su plavi način života a ne nekakva šminka..

inače na samom stadionu “Tardini” nije bilo puno ljudi,možda 5 tisuća,sječam se da je netko na početku mahao s nekakvom jugo il srpskom zastavom,čini mi se s petokrakom,na tribini do nas,al je rija to brzo rješila i mahača maknula..

PODIJELI