Igor Soban/PIXSELL

Modri će u 16-ini finala Europa lige igrati protiv Viktorije Plzen, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu. Momčad Nenada Bjelice prvu utakmicu igra u Češkoj 14. veljače 2019. godine, a uzvrat je na Maksimiru tjedan dana kasnije (21. veljače).

Gostovanje Dinama u Plzenu atraktivno je navijačima zbog blizine. Naime, od Zagreba do Plzena potrebno je nešto više od sedam sati automobilom. To je grad na zapadu Češke je u blizini Njemačke i Austrije, a poznato je da u spomenutim državama ima puno Dinamovih navijača.  Pristalice zagrebačkog Dinama na društvenim mrežama najavljuju invaziju na Plzen, jer se ipak radi o povijesnom gostovanju. Dinamo 49 godina nije igrao europsko proljeće.

Najveći problem za navijače bit će ulaznice za utakmicu. Naime, kapacitet stadiona u Plzenu je 11.700 gledatelja. Dinamo će prema pravilima UEFA-e dobiti samo pet posto ukupnog kapaciteta stadiona ili, u prijevodu, 500-tinjak ulaznica.

Točne informacije oko kupnje ulaznica bit će poznate nekoliko tjedana prije prve utakmice. Ovako izgleda stadion Viktorije, Doosan Arena.

(Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
PODIJELI