Godine kada je Novi Pazar usao u Super ligu Srbije vladala je velika euforija u gradu pa je te i narednih nekoliko sezona gradski stadion bio bukvalno ispunjen do poslednjeg mesta, do tada slabo organizovani navijacki pokret u ovom gradu ozivljava i jacaju tri do tada ne tako jake grupe Torcida, Ekstremi i Ultra Azzuro. Posle par godina navijaci pocinju da bojkotuju upravu i klub ispada u drugu ligu, sad se na stadionu skupi tek koja stotina gledalaca. Ali sto bi se reklo sve sto je lepo kratko traje.

Da se mi prebacimo na put Pazaraca u Beograd…

 

I ova kao i mnoge navijacke price sa gostovanja nastaje spontano kad grupa momaka u jednom pazarskom kaficu odlucuje da i uprkos zabranama gostovanja ode na Banjicu kod njihovih starih suparnika. Put se naravno planira nekoliko dana unapred, a mladici na sve nacine pokusavaju da skupe pare pa neki od njih prodaju telefone i zlatan nakit kako bi imali dovoljno novca. Tri dana pred utakmicu je doslo do dogovora sta i kako? Putovace se sutra do Beograda i prespavace kod jednog Pazarca koji zivi u prigradskom naselju pa ce pred utakmicu nabaviti karte i banuti na stadion pa sta bude.

Za Beograd se krece busom, osam momaka iz grupe Ekstremi na stanicu dolaze dva sata ranije te u obliznjem kaficu uz veliku euforiju cekaju bus. Putovanje prolazi u zezanju i dobroj atmosferi. Kada su stigli u Beograd na stanici ih po dogovoru ceka drug kod kojeg su planirali da odsednu. Sledeci dan prolazi u razgledanju grada i upoznavanjem sa putem do stadiona i planiranjem pravog momenta za odlazak i ulazak na stadion.

 

 

Kada je svanuo dan utakmice svi su se probudili u cik zore, adrenalin im je proradio i zelja da odu na utakmicu sa kojom bi srusili zabrane i prvi put posle nekoliko godina otisli na Banjicu. Inace FK NP i FK Rad su sklopili dogovor o zabrani dovodjenja gostujucih navijaca.

 

 

 

 

Sat vremena pred utakmicu odlucuju da krenu, na stadion dolaze sa 2 taksi vozila i sa kupljenim kartama ulaze. Nedugo po ulasku na stadion primecuje ih policija i u cudi prilazi i legitimise ih. Na opste zaprepascenje shvataju da su Pazarci dosli i oko njih se pravi kordon i smestaju se na odvojen deo tribine.

 

Deo domacih navijaca po zavrsetku utakmice pokusava da saceka Ekstreme ispred stadiona ali zbog velikog broja policije ne uspevaju te Pazarci pod policijskom pratnjom napustaju stadion, a kasnije i grad…

 

Za kraj prenosimo poruku jednog od momaka iz ovog teksta: ” Sve se moze postici, samo je bitna zelja, dobra ekipa i dobra organizacija ”

PODIJELI