Grupa od 20-ak huligana napala je oko 00:30 petoricu navijaca BIH ispred hotela gde su bili smesteni . Navodno je rec o navijacima AEK-a koji su kod sebe imali bejzbol palice, nozeve, a jedan od njih je nosio i pistolj.

Zahtevali su od navijaca reprezentacije BIH da se skinu kako bi videli da na sebi nemaju kukaste krstove. Kada su utvrdili da navijaci nisu desno orijentisani oduzeli su im obelezja i nastavili dalje.

Pretpostavljamo da je rec o nekoj grupi AEK-ovih navijaca jer se incident desio na 10 minuta od centra grada u delu gde su pristalice zuto – crnih, a dobro je poznato da medju njima ima dosta levicara.

– Sreća je da smo bili prisebni, a i oni su videli da smo normalni, tako da tokom razgovora s njihovim vođom nije došlo do težeg incidenta. Na kraju je taj vođa, koji ima između 40 i 50 godina, pozvao huligane da odu, nakon što su nam uzeli zastave, šalove i ostale rekvizite – rekao je navijač.

Podsećanja radi, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Olimpijskom stadionu “Spiridon Luis” u Atini od Grčke rezultatom 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija grupe J za Evropsko prvenstvo 2020.

PODIJELI