Poslije potvrđivanja više policijskih propusta u pripremi i postupanju vezanim uz navijačke nerede u Ateni, grčki ministar zaštite je prije dva dana potvrdio smjenu sedmorice visokih dužnosnika policije iz odgovarajućeg resora. Jutros su grčki mediji donijeli detaljan opis svih propusta snaga reda te opisuju kako su Bad Blue Boysi uopće došli u Atenu.

Objavili su da je u ponedjeljak od tri do šest ujutro oko 35 automobila i kombija je krenulo iz Zagreba i u dionicama prelazilo u Crnu goru. Tamo su, preko Albanije, stigli na granični prijelaz Kakavia oko 13 sati u utorak te su preko Jonske ceste stigli na naplatnu rampu u blizini Atene oko 20 sati.

Tada su se razdvojili u dvije skupine i pobjegli policiji. U 22 sata je deset od 35 vozila stiglo na naplatnu rampu te se priključilo ostatku kolone. Tada su napustili vozila i otišli na metro stanicu, gdje ih je čekalo nekoliko navijača Panathinaikosa. Nakon kratke vožnje vlakom pješice su stigli do stadiona gdje su tražili navijače AEK-a.

Ruta kojom su BBB stigli u Atenu

Grčki mediji su takođe objavili da je činjenica da je kolonu huligana u gradu pratila policija na motorima. Iako su u izvještajima napisali kako su brzo prekinuli tučnjavu i rastjerali navijače, dokazano je da su napravili više propusta.

Grci su imali i dojavu albanske i hrvatske policije da postoji skupina od barem 25 navijača Dinama koji će pokušati ući u Atenu. Granična služba je provjeravala i potvrdila te navode te ih je, prema nekim izvorima, proslijedila atenskoj policiji.

“Sve se znalo i svi su sve znali, ali su naredbe bile općenite i nejasne te je nedostajala glavna osoba za koordinaciju na terenu”, piše NewsBomb. Ranije se već utvrdilo da nitko iz grčke policije nije ni pročitao dokumente koje su joj dostavile policije iz Albanije i Hrvatske.

PODIJELI