Verovatno ste i vi kao i vecina navijaca sa naseg prostora na utakmicama finala Kupa Koraca u Nisu videli zastavu navijaca Partizana sa natpisom Grobari Plovdiv. Zastava koja je svakako svakome zapala za oko i izazvala velike nedoumice odakle ta zastava koja nikad ranije nije vidjana na utakmicama beogradskog kluba.

 

Pocele su odmah raznorazne price da se vrte po navijackim krugovima kako je to zastava navijaca CSKA iz Plovdiva koji su odlucili da dodju i daju podrsku njihovoj bratskoj grupi Grobarima, zatim da je to zastava Srba iz Bugarske koji su iz Plovdiva i okoline.

 

 

 

Prava istina je da je zastava u vlasnistvu jednog velikog navijaca Partizana koji vec 20-ak godina zivi u Plovdivu i koji se iz Nisa vodjen velikom ljubavlju odselio u Bugarsku odakle je izabranica njegovog srca. Svoju ljubav prema crno-beloj boji nije mogao ni u Bugarsko da sakrije pa ga svakodnevno mozete videti u obelezjima beogradskog kluba kako seta ulicama drugog po velicini grada u Bugarskoj,a svaku utakmicu Partizana ne bitno u kojem sportu , a koja je u Bugarskoj ili okolini isprati. Kako i sam navodi u Bugarskoj do sad nikada nije imao problema zbog svoje navijacke opredeljenosti i ljudi su odusevljeni njegovom ljubavlju. Plovdiv je poznat kao grad koji ima verovatno najveci derbi po rivalstvu u Bugarskoj, jer mrznja izmedju navijaca Boteva i Lokomotivi prevazilazi rivalstvo izmedju CSKA i Levskog, medjutim nikada ga niko nije popreko pregledao iako se zna da su navijacke grupe iz Plovdiva u velikom rivalstvu sa navijacima CSKA koji su kako smo vec pomenuli bratska grupa Grobarima. Zastavu Grobari Plovdiv mogla je da se vidi na utakmici cetvrtfinala i polufinala dok je na finalu sklonjena jer se pojedinci vec raspitivali o njoj.

PODIJELI