groZrenjanin (Petrovgrad) je treci po broju stanovnika u Vojvodini i zbog svoje blizine Beogradu i Novom Sadu sigurno veoma zanimljiv grad po pitanju navijackog opredeljenja.

Nekada su u gradu funkcionisale tri ozbiljne navijacke grupe (Delije, Grobari, Indijanci), a postojala je i grupa navijaca Vojvodine koja nije bila toliko organizovana ali je pratila novosadsku staru damu.

Napad Petrovgrad je bila grobarska grupa koja je dolazila iz Zrenjanina , ideja o stvaranju grupe se rodila na utakmici Partizan-Obilic, avgusta 200 godine. Prvi put je zastava okacena na juznoj tribini na utakmici Partizan-Sliema. Samim nastankom grupe zeleli su da ozvanice vernost Partizanu i njihovo prisustvo na utakmicama, a imenom grupe (Napad) zeleli su simbolicno da prikazu njihov dolazak na tribinu.Broj clanova grupe je varirao jer im je osnovni cilj bio da u grupi budu urbani momci koji znaju sta je Juzni Front i kako se voli Partizan.

 

Za razliku od ostalih navijaca Partizana njihov osnovni cilj je bio da se napravi kvalitetna ,a ne kvantitevna grupa. Prica je bila dobra , klinci su tukli firmase, cigane i ostale navijacke grupe . Dobili su dozvolu da kace zastavu na jug  i onda ih je sve prodao jedan covek koji je dobijao pare da organizuje prevoz , gostovanja, karte itd. i koji je sve te pare stavljao sebi u dzep…

Izvor inst.prof: Najvatrenije pristalice

PODIJELI