Pristalice Hajduka koje podupiru Građansku inicijativu “Bit će bili što su bili” protive se odluci HNK H​ajduk o ne​sudjelovanju u organizaciji utakmice ​hrvatske reprezentacije, priopćili su u subotu iz te inicijative.

​​Izdali su priopćenje i u njemu se kratko obratili javnosti i navijačima Hajduka povodom odluke kluba kako ne želi sudjelovati u organizaciji utakmice hrvatske reprezentacije ​koja će se protiv Mađarske u Splitu održati 10. listopada.

​”Želimo iskazati i stav kako klub ne može i ne smije biti taoc jednog dijela navijača Hajduka okupljenih oko jedne udruge koji ovakav stav nameću klubu agresivno i bez zadrške a nismo sigurni da cjelokupno članstvo te i takve udruge to većinom podržava.​ Još manje smatramo kako H​ajduk ima ​oko 30 ​tisuća navijača​,​ a očito je kako se vodstvo kluba upravo povodi navodnoj volji tog dijela navijača koja se preze​n​tira kro​z​ vodstvo jedne udruge jer smo vidjeli i javna je spoznaja kako oni reagiraju i na same razgovore kluba s vodstvom HNS​”, navodi se u priopćenju​.

Takođe, iz te građanske inicijative naglašavaju i poručuju predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću da H​ajduk ima zasigurno više od 30 ​tisuća navijača ​i da kao navijači Hajduka žele ​hrvatsku reprezentaciju i sudjelovanje Hajduka u punom angažmanu u organizaciji iste​, stoji na kraju priopćenja​.

PODIJELI