PHOTO: Miroslav Lelas/Pixsell

Već 18-og Januara ove godine Hajduk ima preko 40 tisuća članova. Samo u trenutku pisanja ovog teksta ima preko 40.528 onih koji su platili godišnju članarinu, ali broj članova Hajduka raste iz minute u minutu. Hrvatski nogometni klub Hajduk Split je dosad samo od članarina zaradio 648.952 eura. Splitski klub je ovu vijest objavio uz opis koji svjedoči kakav fantastičan pothvat izvode navijači Hajduka masovnim učlanjivanjem u klub od samog početka godine.

Splićani su naveli da je ove godine cilj imati 112 tisuća članova, a prije polovine prvog mjeseca 2023. gotovo je dosegnuta četvrtina te zacrtane brojke. Nakon što je prošle godine ostvaren povijesni rekord kluba s više od 90 tisuća članova, ove godine je kao cilj postavljena brojka od 112 tisuća članova jer Hajduk ove godine slavi 112 godina.

Ukoliko popularni “Bili” dođu do te članova, imat će onu kojom se ne može pohvaliti ni većina bundesligaša, klubova koji imaju najdulju i najpostojaniju tradiciju navijačke participacije i učlanjivanja. Hajduk je u novoj 2023. godini povisio cijene članarina za 50 posto. U 2022. godini navijači su Hajduku članarinama osigurali više od milijun eura.

Prvi put nakon više od deset godina, s promjenom valute, izmijenjena je i cijena članarine. Od 1. siječnja članstvo za punoljetne iznosi 20 eura, a za maloljetne i one starije od 65 godina 10 eura. Članarine za odrasle iznosile su 100 kuna, a da kune još vrijede, u sljedećoj bi godini cijena bila 150 kuna.

PODIJELI