PHOTO: Pixsell / Marko Picek

Ogroman požar izbio je danas između Vodica i Šibenika u Hrvatskoj. Kuće su ugrožene i traje evakuacija stanovništva, a svi se bore s vatrenom stihijom koju širi jak vjetar.

Komandant Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić, dao je u RTL-u Danas najnovije informacije te potvrdio ono što govore stanovnici, da je ovo gori požar nego dramatičan požar 1986. godine. Potvrdio je da je izgorjelo najmanje 20-ak kuća.

“Stanje je i dalje teško, pred nama je duga noć. Branimo kuće, vatra se uvukla među njih i pratimo vjetar hoće li se podići. Ne znam što reći. Na terenu je stotinjak vatrogasaca, vojska je mobilizirana”, izjavio je za Šibenik.in Boris Dukić iz šibenskih vatrogasaca.

Naime, požar gasi 150 vatrogasaca, a na požarište je poslano i 25 vojnika. Požar gasi tri kanadera, a na požarište je usmjeren i četvrti. Nastradalo je i mjesto Raslina gdje također ima metrijalne štete, prenose hrvatski mediji.

Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika gdje je ugrozila ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude spašavaju brodovima.

Trenutno u Zaton stižu premijer Andrej Plenković i ministri, a do tada navijači NK Šibenik, Funcuti, su se oglasili na Facebooku te pozvali sve članove i prijatelje da se priključe u gašenju požara. U pomoć su pristigli i pripadnici navijačke grupe “Torcida”.

Glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković izjavio je kako požare na šibenskom području gase tri kanadera, da je usmjeren i četvrti, a prema informacijama kojima raspolaže, u požaru nema povrijeđenih.

Prema prvim informacijama izgorilo je nekoliko stambenih objekata blizu mora.