Pristalice Manchester Uniteda u zadnje vrijeme uveliko izražavaju nezadovoljstvo vlasnicima kluba, a danas su upali na Old Trafford pred meč sa Liverpoolom i tako su nastavili sa protestima protiv vlasnika kluba – porodice Glazer.

Prvo su prethodnih sedmica blokirali trening centar kluba, te protestvovali ispred Old Trafforda, ovog puta su se odlučili ući na stadion.

Mnogobrojni navijači su se našli ispred Teatra snova, a zatim su provalili na čuveni stadion noseći baklje i dimne bobme, te su iskazali jasan stav prema vlasnicima kluba.

Svi žele da oni napuste Manchester United. Pokušat će da to osiguraju protestima i vidjet ćemo koliko će im ovo uspjesti.

Porodica Glazer na čelu sa Malcolmom Glazerom počela je kupovati dionice Uniteda 2003. godine, a od 2005. godine su većinski vlasnici kluba.

Trenutno su vlasnici čak 98 procenata dionica kluba, a preostaala dva procenta pripadaju sada već bivšem direktoru kluba Edu Woodwardu koji je dao otkaz nakon vijesti o ulasku u Superligu, čije formiranje na kraju nije uspjelo.

Manchester United je od dolaska porodice Glazer pet puta osvojio Premiership, ali klub je bez titule već osmu sezonu.

Navijači sve više gube strpljenje sa vlasnicima. Sada su ponovo podigli glas i svim silama žele promjene u svom klubu.

PODIJELI