Danas se u Turskoj dogodila nezapamćena scena. Po završetku utakmice Trabzona i Fenerbahcea, domaći huligani su uletili u teren i napali igrače Fenerbahčea, na terenu je vidjen pravi MMA okršaj. Igrači Fenerbahčea su slavili veliku pobjedu, a to je samo izazvalo opšti haos medju domaćim navijačima. Najvatreniji navijači Trabzona su odma uletili u teren i započeli sukob sa igračima gostujuće ekipe, najdeblji kraj u ovome svemu, izvukao je hrvatski golman Dominik Livaković, golman Fenera.

U čitavoj ovoj situaciji, navijači gostujuće ekipe nisu imali opcije već da se krenu braniti od huligana, najzapaženiji su bili Osayi- Samuel i Michy Batshuayi. Osim što su fudbaleri, pokazali su ovome trenutku i sjajne borilačke vještine.

Dominik Livaković je dobio žestoki udarac u glavu, ali je srećom uspjeo da ne padne na pod i pobjegne u tunel. Nakon svega ovoga vidljivog, Trabzona očekuje paprena kazna od strane Fudbalskog saveza Turske, jer ovakav napad na igrače još nije zabilježen. Zasigurno, da Trabzona očekuje da duži niz igra utakmice bez publike, i najizvjesnije oduzimanje bodova.

PODIJELI