Grupa koja vec 30 godina prati utakmice Partizana, dolazi iz jednog od retkih gradova u Srbiji koji je u potpunosti obojen crno belim bojama. Pored Niskih Grobara i Padinjaka verovatno najjaca grobarska ekipa iz unutrasnjosti poznata po gomili incidenata i tuca sa suparnickim navijackim grupama. Ime su preuzeli od zloglasne Celzijeve ekipe koja je u prethodnom veku harala ostrvom.

Ekipa koja je uz Partizan obisla Srbiju i Evropu uzduz i popreko, grupa koja se nikad nije libila da krene na duplo brojnijeg protivnika. Nekoliko puta su ulazili u sukob sa Delijama od kojih se najvise pamte oni ispred Pionira, zeleznicke stanice i u lokalu Stefan Braun kad je vise poznatijih pripadnika Delija pretuceno. Obrenovcani su bas zbog toga postovani i cenjeni kod svih navijackih grupa i zbog toga su verovatno i napadnuti pred veciti derbi 2013. godine kada im je oduzeta zastava i barjak. Oni su tada naseli na odlicno osmisljenu akciju mnogobrojnijih Delija

-;Sam sukob u Umci dogodio se oko 15 časova, tri sata pre početka večitog derbija, a pripreme su trajale od ranog jutra. Oko 100 pripadnika “delija”, koji su “izakcijali” navijače iz Obrenovca, došlo je nešto nakon podneva do autobuske stanice u Umci, gde su se rasporedili u njenoj okolini. Na sam peron stanice došlo je nekoliko navijača u vidljivim obeležjima navijačke grupe sa severne tribine “Marakane”, koji je trebalo da isprovociraju Obrenovčane kako bi se zaustavili i krenuli u razračunavanje sa njima.Kada je kolona sa automobilima i kombijem iz Obrenovca došla do Umke, a navijači Crvene Zvezde koji su bili na peronu počeli su da viču i da ih provociraju, dok je velika većina ostala sakrivena okolo. Obrenovčani, su se “upecali”, zastali, počeli da izlaze iz vozila i krenuli su da jure zvezdaše. U tom trenutku se pojavljuju sakrivene “delije” naoružane štanglama, bakljama, kuvanim motkama i kreću u juriš na Obrenovčane. Kreće haos, vriska, i tuča u kojoj za trenutak iznenadjeni  Grobari gube zastavu i barjak ali brzo dolaze sebi i pruzaju jak otpor brojnijem protivniku, pa je cak i nekoliko Delija zadobilo teze povrede.

Dosta vozila je polupano, zastava i barjak su oteti, a nekoliko navijaca ostaje da leži na zemlji sve do dolaska hitne pomoci. “Delije” kreću da beže sa svojim “plenom”, koji je nekoliko sati kasnije završio na “Marakani”, kao jedan od najvrednijih od početka rivaliteta dve navijačke grupe – kaže naš izvor, i dodaje da su “delije” imale tačne informacije o polasku i ruti kojoj se kreću navijači Partizana.

Od tad Head Huntersi vise nisu pravili zastave ali su i dalje ostali jedna od okosnica ekipe sa juga i strah i trepet za sve navijacke grupe, utakmice i dalje prate redovno možda ne u punom sastavu kao nekad, ali grad i dalje drže pod kontrolom i sigurno čekaju pravi trenutak za osvetu…

To se upravo i dogodilo nakon plasmana Crvene Zvezde u grupnu fazu Lige sampiona i otvaranje famoznog autoputa Milos Veliki kada su Obrenovcani napravili sacekusu navijacima Crvene Zvezde iz unutrasnjosti  razjurili ih i ostetili nekoliko automobila pristalica crveno belih. Navijaci Partizana iz Obrenovca su se u poslednje vreme pojavljivali pod imenom Grobari Obrenovac, mozda je naziv drugaciji ali je EKIPA ISTA!

PODIJELI