PHOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U obrani Vodica, Zatona i Rasline koje je zahvatio veliki požar vatrogascima su pomogli i navijači Hajduka koji djeluju kao Društvo prijatelja Hajduka Šibenik.

Ne samo da su herojski stali pred vatru, zajedno s pripadnicima Torcide i Funcuta, već su i pokrenuli akciju koja bi trebala olakšati gašenje vatre. Naime, šibenski DPH počinje skupljati sredstva za kupnju vatrogasnih naprtnjača kapaciteta 25 litara.

PHOTO: Sime Zelic/PIXSELL

Priopćenje Društva prijatelja Hajduka Šibenik prenosimo u cijelosti:

“Dragi navijači i prijatelji Hajduka, poučeni jučerašnjim katastrofalnim požarom na području Vodica, Zatona i Rasline, di su u nedostatku vatrogasne opreme na terenu, naši momci vatru gasili granjem i doslovno golim rukama, DPH Šibenik i Torcida Šibenik, zajedno su odlučili krenuti u akciju prikupljanja sredstava za kupnju vatrogasnih naprtnjača, kapaciteta 25 Lit.

Cijena jedne naprtnjače iznosi 795,00 HRK sa PDV-om!

Količina kupljenih naprtnjača će ovisiti o prikupljenom iznosu, i nakon završetka akcije i kupnje istih, obavjestit ćemo javnost o prikupljenim sredstvima i kupljenim naprtnjačama.

Cilj ove akcije je, opremiti dobrovoljnu grupu među našim članovima i pripadnicima Torcide, koja će na taj način biti spremna, u bilo kojem trenutku, na bilo kojem terenu, ne samo u Dalmaciji, nego u ciloj našoj domovini, priteći u pomoć ugroženim područjima!

Podaci za uplatu su:
Društvo prijatelja Hajduka Šibenik
Vrpoljački put 2
22000 Šibenik
IBAN: HR2124920081100043192
SWIFT / BIC: IMXXHR22

Svaka uplata, pa i ona najmanja, puno će nam značiti.

Naše zajedništvo, naša najveća je snaga, vrime je da još jednom pokažemo koliko smo jaki!

Na ponos naše Dalmacije i domovine nam Hrvatske, Bila vojska tu je.”

Velika pomoć i herojski čin Torcide pohvalio je Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije:

  • Veliki broj pripadnika Torcide i građana nam je puno pomoglo. Herojski su stali pred vatru i obranili Vodice. Ja im zahvaljujem.
PODIJELI