Foto: Pixsell / D. Urukalović
Foto: Pixsell / D. Urukalović

Duel između ekipa Slaven Belupa i Rijeke u 30. kolu HNL-a obilježila je manja grupa pripadnika navijačke skupine Armada u 67. minuti kada je neprimjereno skandirala, točnije hukala, prema domaćem igraču Mateusu Limi, čime je počinjen prekršaj kažnjiv po članku 88. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Radi ponavljanja prekršaja Rijeka je kažnjena igranjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Stadiona HNK Rijeka i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Iz kluba HNK Rijeka su se nakon kazne -a obratili priopćenjem svojim navijačima putem službenog weba.

“Obavještavamo sve naše navijače da je HNK Rijeka nakon posljednje domaće odigrane utakmice s Lokomotivom od strane HNS-a kažnjen vrlo visokom novčanom kaznom zbog nedoličnog skandiranja (“cigane, cigane”) dijela gledatelja na istočnoj tribini i bacanja čaša u natjecateljski prostor.

Ujedno, klub je prijavljen zbog nedoličnog skandiranja manjeg broja naših navijača na gostujućoj utakmici u Koprivnici, zbog čega je naš klub zbog ponavljanja prekršaja osim novčane kazne kažnjen i igranjem jedne utakmice bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona HNK Rijeka.

Kazna stupa na snagu od dana konačnosti Odluke o čemu će svi naši navijači biti pravovremeno obaviješteni.

HNK Rijeka najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje i ograđuje se od neodgovornih pojedinaca, a zbog prethodno navedenog molimo i apeliramo na sve naše gledatelje da se suzdrže od svih oblika nedoličnog ponašanja.

Neodgovorne pojedince očekuju sankcije za to nadležnih institucija, dok će u slučaju ponavljanja navedenih prekršaja još rigoroznije sankcije (visoke novčane kazne i zatvaranje cijelog stadiona) snositi naš klub, a ujedno i svi naši navijači kojima će biti uskraćeno toliko željeno i iščekivano gledanje utakmica sa tribina.

Nadamo se i vjerujemo da nećemo ponovo svjedočiti ovakvim događajima na našem stadionu i da će se na našim tribinama u skladu s duhom našeg grada na Rječini nastaviti tolerancija, otvorenost i prihvaćanje različitosti uz veliki sportski rivalitet i gromoglasnu podršku našem klubu.

Budite i dalje naš 12-i igrač koji našim igračima daje veliku prednost na terenu jer Rijeka je najbolje od svega!”, stoji u priopćenju kluba s Rujevice.

PODIJELI