Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Makedonijom 32:21 osigurala je drugi krug Svjetskog prvenstva. Sa druge strane Srbija se nije proslavila igrom, ali nije imala ni veliku podršku navijača.

Hrvatska ima odličnu podršku na turniru, protiv Makedonije bilo je oko pet hiljada hrvatskih navijača, dok je Makedonaca bilo dosta manje pa su ih Hrvati lako nadglasali. Sa druge strane mnogi su očekivali veču podršku rukometašima Srbije na Svjetskom prvenstvu, ali je ona izostala.

Istina je da je srpski rukomet trenutno u surovoj realnosti daleko od svetskog vrha, ali je odziv u Nemačkoj bio je daleko manji od očekivanog, s obzirom na to koliko Srba živi i radi u ovoj zemlji.

Mogla se vidjeti tek poneka zastava reprezentacije Srbije, dok su se Hrvati potrudili da dođu u što većem broju i okače sve zastave uz sam teren, kako bi jasno stavili do znanja Vatrenima da su uz njih.

Ne treba zaboraviti pohvaliti i Makedonce koji su se sjajno pokazali kao navijači, upravo na utakmici protiv Hrvatske. Inače, Hrvatskoj je podršku pružio i legendarni fudbaler Niko Kovač, aktuelni trener Bajerna.

Srbiji podršku je pružio Marko Grujić, fudbaler Herte.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Srbija do Berlina! 🔴⚪️💪🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸 #srbija

Objavu dijeli Aleksandar Milicevic (@milelale9)