Zagrebačka policija intenzivno traga za skupinom maskiranih huligana koji su, vičući “Tovari! Tovari! Dolje, Tovari!”, u srijedu oko 18,15 sati iskalili sav svoj bijes unutar zagrebačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice. U tom svom primitivnom pohodu, koji se potom nastavio u obližnjem kafiću ‘Dalmatinka’ u Paromlinskoj ulici te ispred trgovinice u neposrednoj blizini, ozlijedili su ukupno tri osobe. Upućeni u problematiku nam kažu da je to nastavak obračuna navijača BBB i Torcide s A1 od prije nekoliko tjedana kao i za spriječeni obračun u nedjelju navečer u Zagrebu kad im je policija pomrsila planove.

Iz PU zagrebačke potvrđeno nam je da su dobili dojavu o sukobu više osoba koje su se, međutim, do dolaska policije razbježale.

Tomislav Kristo/Cropix

Kako doznajemo, skupina od desetak muškaraca s fantomkama na glavama, a pojedinci su imali i palice, ušli su u NSB gdje su se okomili na jednog mladića iz Dalmacije, koji im je uzvratio. Kako doznajemo, on je, vidjevši da mu se skupina približava, ušao u sukob s mladićem koji je prema njemu trčao i bio je na čelu te grupe. U fizičkom obračunu razbio je nos svom protivniku, koji je s ostatkom grupe zatim napustio zgradu NSB-a te se s razularenom bandom zaputio prema ‘Dalmatinki’ u Paromlinskoj ulici gdje su razbili vrata, stakla na ulazu, prevrnuli stolce, a svjedoci nam kažu da je u jednom trenutku poletjela i bengalka te da su ozlijedili i ženu koja se nalazila u kafiću.

Bio je to huliganizam na najjače. Navalili su na djevojku koja je, mislim, konobarica u lokalu. Prilikom bježanja dalje, prevrnuli su i stolce na terasi. Zatim su otrčali prema trgovinici na uglu, Plus marketu, gdje su odmah s vrata nasrnuli na muškarca kojega su bacili na pod. Kasnije sam čuo i da su kod NSB-a nekom čovjeku razbili nos. Takve stvari normalne osobe ne mogu raditi. Sigurno su dečki bili pijani ili drogirani. I ne vjerujem da su ciljano baš išli na nekoga, već samo da iskale bijes. Sramota – ogorčeno za Jutarnji list kaže jedan očevidac, ujedno i žitelj zagrebačkog Trnja.

S obzirom na noć koja se taman počela spuštati, banda se olako uspjela izgubiti u susjednim uličicama. No, kako je riječ o kvartu prepunom poslovnih prostora i kafića, a u blizini je i hotel te zgrada ministarstva, kao i velika raskrižja, nije za isključiti da će upravo kamere na nekima od tih lokacija pomoći u otkrivanju uličnih divljaka. U tijeku je policijski očevid u demoliranom kafiću kao i u NSB-u te se izuzimaju tragovi koje su huligani eventualno ostavili.

Kako doznajemo, zasad je jedini uhićeni spomenuti mladić iz Dalmacije.

Izvor: JutarnjiList