Pronađena je krajem ljeta 2018. godine slomljenog krila te je kod članice splitske podružnice ‘DZPPP Ornitološkog laboratorija’ provela sedam mjeseci. Kako se radi o ptici koja je u tranziciji, trebala je sada ići u veću volijeru na kondicijsku revitalizaciju pred puštanje.

Kada je došlo vrijeme odlaska ekipi u Zagrebu, koja će se pobrinuti da stekne kondiciju prije puštanja u prirodu, na slobodu gdje i pripada, članica je oglasila na društvenim mrežama da moli za uslugu prijevoza do Zagreba. Vrtio se taj oglas dva tjedna, svi su lajkali i stavljali smajliće, ali nitko se nije javio za prijevoz. Sve do petka, kada je stigla poruka navijača Hajduka, koji putuje u Koprivnicu na utakmicu, da će mu biti zadovoljstvo pomoći, osloboditi jedno mjesto u autu za kutiju gdje je ptičica. I uspješno su je doveli, a da su pri tome članicu zvali svakih pola sata obavještavajući je da je mirna i da je sve u redu.

“Hvala momcima na pomoći, ali i za to što su se ponudili da će pomoći kada nam god bude potrebno u vezi prijevoza. U šali su rekli da pratimo kada i gdje Hajduk gostuje te da tada imamo siguran prijevoz za to mjesto u kojem je utakmica ili bilo gdje usput. Momak nam je jučer pri preuzimanju rekao da će kutiju braniti na sve načine, ali da ne može jamčiti da je netko nadobudan neće htjeti otvoriti, s obzirom na to kako se tretiraju navijači u Hrvatskoj na dan utakmice.”

Sve je prošlo u redu, ptica je sad na rehabilitaciji, na jačanju, a smatra se da će do svibnja dovoljno ojačati da se može priključiti svome jatu i sama poletjeti.

Preuzeto sa : Dalmatinski portal