Navijači Lazija su među najzloglasnijima na svijetu zbog svojih fašističkih stavova i rasističkih pjesama, baš poput one kada su ovog tjedna na gostovanju u Lecceu doslovno rasplakali domaćeg odbradbenog igrača, bivšeg francuskog reprezentativca Samuela Umtitija. Klub je kažnjen zatvaranjem tribine Curva Nord na današnjoj utakmici protiv Empolija u Rimu, dok je žalba odbijena.

Klub je odlučio pokazati da ne podržava ponašanje vlastitih navijača, pa je momčad na zagrijavanje uoči utakmice s Empolijem izašla u majicama s natpisom “Volimo nogomet, borimo se protiv rasizma” na leđima.

Bit će potrebno mnogo više od majica da se iskorijeni takav oblik ponašanja među ultrasima, koji su udarili kontraofenzivu i prozvali nogometne vlasti zbog licemjerja pokazanog održavanjem Svjetskog prvenstva u Kataru. 

“Kao i obično, licemjerni nogometni svijet spremno osuđuje i kažnjava u ime političke korektnosti, zbog pjesmice zatvaraju cijeli sektor s 10.000 mjesta, a iz kojeg razloga? Podsjećamo ih da su prihvatili – za novac – održati Svjetsko prvenstvo u Kataru, zemlji koja je istinski rasistička, homofobna i diskriminacijska do srži, gdje žene ne smiju izlaziti iz kuće.

Podsjećamo da su se na stadionima uvijek vrijeđali igrači i njihove majke, a nikome zbog toga nije padalo na pamet zatvarati sektor. Tako i treba biti. Ali učinili su to Laziju kako bi nas povrijedili u ime borbe s (lažnim) rasizmom koji koriste kad im se prohtije. 

Nikome se ne klanjamo i uvijek branimo Lazio, na svakom stadionu u Italiji i Europi, u inat onima koji nas napadaju i žele nas slomiti. Moraju znati da neće uspjeti”, stoji u priopćenju ultrasa za javnost.