The Inter City Firm (‘ICF’) je huliganska grupa navijača Vest Hema koja je bila najaktivnija 1970-ih i 1980-ih. Ime grupe dolazi od InterCity mreže vozova kojom su putovali na gostujuće utakmice. Jedan od članova ICF bio je Kas Penant koji je napisao nekoliko knjiga o fudbalskim huliganima koje su objavljene 1990-ih i početkom 2000-ih. U svojoj knjizi “Čestitamo, upravo ste upoznali ICF” Penant pokušava da objasni da ICF nije bio ni rasistička ni desničarska grupa i da su uvek bili spremni da se pridruže ostalim navijačkim grupama dok su navijali za englesku fudbalsku reprezentaciju. Među svim britanskim huliganskim grupama kojih je mnogo bilo sedamdesetih i osamdesetih ICF je brzo postao najpoznatija. To su postigli tokom “ere fudbalskih huligana” kada su huligani zauzimali mnogo mesta u britanskim medijima.

 

Godine 1982. u neposrednoj blizini Arsenalovog stadiona Hajberi član Arsenalove huliganske grupe “the Gooners” je izboden na smrt od strane ICF. Tokom utakmice između Arsenala i Vest Hema, nekoliko članova ICF-a su uspeli da upadnu na deo severne tribine Hajberija i da ga kontrolišu tokom jednog dela utakmice. Ovim potezom ICF je privukao na sebe veliku pažnju i zaradio poštovanje huliganskih grupa širom Britanije. ICF je bio poznat i po “vizit karti” koju su ostavljali pobeđenim rivalima. Na karti je pisalo “Čestitamo, upravo ste upoznali ICF”. Ova poruka je promenjena u “Čestitamo, upravo ste upoznali slavni ICF” kada su postali tema serije dokumentarnih emisija pod nazivom “Hooligan”. U ovim emisijama su učestvovali članovi ICF-a kao što su Karlton Lič i Kas Penant. Veliko interesovanje medija za huliganizam u Britaniji donelo je slavu ICF-u čije ime je i danas posebno za sve koje zanima ono što se u Britaniji naziva “Terrace culture”. Samo jedan od mnogobrojnih naslova u novinama RIVALITET West Ham ima jak rivalitet sa nekoliko klubova. Većina su iz Londona, najveći rivali su susedi Totenham Hotspur, Arenal i Chelsea koje karakteriše višegodišnje istočno-zapadno Londonsko rivalstvo. Ipak najstarije i najveće rivalstvo je naravno sa Millwall-om, uprkos činjenici da je Millwall obično bio jednu ili dve divizije ipod West Ham-a. Jedna priča kaže da je rivalstvo počelo čak pre nego što su klubovi osnovani, u danima koje su Themes Iron Works i Millwall Iron Works kompanije bilie rivali za iste ugovore.

 

 

Priča se nastavlja kako je to rivalstvo poraslo kada je kompanija koja je bila stacionirana u East End-u (West Ham) stupila u štrajk, a oni koji su radili u južnom Londonu (Millwall) su odbili da stupe u štrajk i nastavili da rade. Ne postoje dokazi da je ova priča tačna, Millwall je oduvek bio veliki deo u srcu istočnog Londona i fudbalski klub se premestio u južni London tek 1910. godine. Tokom 1970-80-ih “firme” su nastavile sa tučama, West Ham je postao ozloglašen zbog huliganstva. Inter City Firm je bila rivalska banda. Tokom 1990-tih i do danas zahvaljujući sistemima za praćenje i povećanjem policijskih snaga na utakmicama nasilje se smanjilo iako se veliko rivalstvo sa Millwall-om nastavilo, pogotovo posle gorkog poraza od Millwall-a sa 4-1