Intervju je radjen pre 10-ak godina i preuzet je sa navijackog foruma TribinaSRB

KENJAJ!

31.10.1996 na utakmici protiv Barselone, prvi put se pojavio transparent ‘Kenjaj!’. Pitali smo momke iz ove ekipe ‘Odkud bas to ime?’

– Hehehe.. pa pazi.. ovi stariji momci iz naseg bloka, navarili se i smisli ‘Kenjaj!’ – i to vise kao zajebanciju, kao transparent. Tada, na tekmi sa Barselonom, bilo nas je samo 7, a kasnije je broj narastao..

Vi ste svi iz istog kraja?

– Aha.. nosili smo u pocetku obe zastave zajedno.. i Legija 21 i Kenjaj. Ma.. mi smo najkomaktnija grupa (opsti smeh Smile Salu na stranu, svi smo iz istog bloka, 21-og, pa otud i ona pomenuta zastava ‘Legija 21’.


I, koliko vas ima?

– 322. Jeste bre, pusti ti ove sto se smeju Smile Ima i pesma “Trista dva'es’ dva .. luda Kenjaja.. ” Smile))) Shalu na stranu … Pa bilo nas je npr. na Beobanka – Zvezda, preko 30. U principu, oko 20ak momaka je stalno aktivno, a ono.. prosek je 18-19 godina.. ima i momaka u grupi od 17 godina, aktivnih kao i ostali.

Dosta toga ste odradili na tzv. marketingu vase grupe?

– Auf Smile Da krenemo polako.. Sami smo odradili majice, i to mnogo dobre, majice u vishe boja. Neki nam nisu ni verovali da smo to odradili sami. Kasnije su dosle i druge, sa likom Chicha Draze na ledjima, jer kao i ostale Delije – srpski smo nacionalisti, rojalisti. A zastave.. imamo ih odradjenih (za sad) – 8. Nashih. A radili smo dosta toga i za Sever, uopste. I shalove smo uradili, sami, al ne previse toga.

Poznati ste i po par slogana..

– Da.. ‘Zvezda je nasa vera’, onda ‘Poznati po zlu’ i ‘Zvezda je zivot, Sever je Srbija’. A da, ima i ono ‘Ko dodje – lose prodje’ i ‘Bijemo sve!’ Smile

Stalno ste imali probleme sa pandurima?

– Ma da. Nikako nisu hteli da nas puste na tekme za zastavom na kojoj pise, lepo i jasno – Kenjaj! Jedno godinu dana smo je krili, tj morali da se umotavamo u nju, ono, ispod odece, cisto da prodjemo pandure.. te na tekmi, odjednom, na severu se zavijori Kenjaj. Bilo je oduzimanja, pa vracanja, pa tako unedogled..

Ok, to je prica o jednoj od vasih zastava. Kenjaj, kao ekipa, je uzimala i grobarske zastave?

– Uf, kako nismo. Kao, jedna od jacih grobarskih grupa, Rebels – a mi im oteli zastavu. Oteli, ne ukrali. I zamisli, dodje kod tog jednog naseg clana ekipe – pandur, i keva momka cija je zastava bila – i kao, vracaj zastavu, ili ce da bude kasapljenja, sta ja znam.. Isto to vece, kad smo saznali o cemu se radi, otisli smo na gajbu tom decku, i oteli zastavu ‘Rebels’. I pazi sad.. ujutro, na moja vrata – dolazi taj grobar, sa kevom (eeeeeeej, kevom, j****e!) – i troclanom patrolom milicije. Ma.. ma mi smo ti maleri. Odemo u grad, prebijemo grobare, i – nema zastave. Napravimo sacekuse, tuchemo ih i tuchemo, a nema zastave nikako. Pa mislim stvarno…
Al’ dobro.. bilo je i uspesnih akcija. Ono zajedno sto smo sa Red Boysima i North Army kamenovali 100-tinak grobara u vozu koji je dolazio na derbi, pa smo posle naleteli na punu stanicu grobara, koji se uopste nisu dobro proveli Smile A posle tekme zamalo da im otmemo Fan Club Mladenovac zastavu. Tu ispred njihove agencije maltene. Ono.. kod juga maltene. Ma .. razvukli smo je celu, i udri i udri, al ono.. izleteo pun kombi grobara na nas sedam. Jes da smo upalili baklju al vec je bilo kasno. Bili su mnogo stariji, mada smo ih prebili .. al ipak.. nismo se docepali te zastave. Da nije murija dosla, oni sa kacigama, mozda bi se i drugacije zavrsilo, ne znam..

Koji fazon fura grupa Kenjaj?

– Srpski. Od svega po malo (ili mnogo Smile. Napisi slobodno, svi, cela grupa Kenjaj su srpski nacionalisti, iako Delije nisu stranacki opredeljene, sto je u neku ruku i ok, jer smo mi tu zbog Zvezde. A opet, pojedinacno, mi, iz ekipe Kenjaj – svi smo bas ekstremno srpski orijentisani, pa otuda i Chicha Draza na nasim majicama.

PODIJELI