– Zdravo druže, predstavi se i reci nam malo o vašem pokretu.
– Zdravo, moje ime je Sergej, predstavljam “Ultras Dinamo”. Naša organizacija je stvorena 2009. i nazvana je u početku Ultras Dinastija (Ultras Dinasti), ali iz nekih razloga smo promijenili svoje ime na ono što sada možete videti. U ovom trenutku mi smo glavna grupa koja je uključena u aktivnu podršku tokom fudbalskih i hokejskih utakmica.
Ovo su dva glavna sporta koja pratimo. Međutim, ove godine nismo napravili neki spektakl tokom fudbalskih utakmica, ali se radujemo nekim promenama. Sve je dobro tokom utakmica hokeja na ledu, ali javna hokejska publika je prilično specifična, pa je teško donositi zaključke.
U Rusiji smo očigledno lideri i ako više ultras / casuals / hools prisustvuje utakmicama hokeja na ledu – mi ćemo se ove godine takmičiti s evropskom ultrazvučnom scenom hokeja, uprkos nekim razlikama između naših i evropskih stilova podrške. Rečeno nam je da u Helsinkiju postoje neki momci koji pokazuju dobar nivo podrške. Proverićemo to, kada budemo isli tamo na gostovanje.

 

 

 


Imate li saveznika?
– Ako govorimo o našem pokretu – mi smo «Projekat» Patriota (grupa huligana). Oni su naši glavni mentori i stariji drugovi. Takođe imamo dobre odnose sa mladim Patriotima – “Molodci”, oni su takođe bili deo “Ultras Dinamo”, ali sada je to nezavisna grupa.
Takođe imamo dobre odnose sa Red-Blue (CSKA Moskva) i mladim grupama. Dakle, generalno, svi dobri  momci pokušavaju da se drže zajedno bez obzira na sve.
– Šta je sa tvojim neprijateljima?
– Svi znaju da je to – Spartak i Zenit. Sa moje tačke gledišta, za one koji su čuli za rusku Ultras scenu – to nije iznenađenje. Neću označiti nikog sa druge strane ograde – svi su slični. Ali to je duga priča.

 

 

– Recite nam o vašim nastupima na stadionu.
– Trudimo se da koristimo što više stvari, bez obzira na koji čin protivnika imamo. Jer, kao što svi znamo, ruska poslovica kaže: “Stabilnost je veština / majstora” (“Praksa te ne čini savršenim, a vežba stalno”). Pokušavamo da naučimo momke da koriste stvari tokom utakmica, jer na tribine donosimo mnogo više stvari koje naši fanovi koriste. Na kursu u derbijskim danima i drugim topskim mečevima napravimo spektakl. Ali zbog nekih finansijskih problema ne izgleda uvek tako dobro kao što planiramo. Takođe, ne pitamo naš Fudbalski klub i njene službene strukture za bilo kakvu finansijsku podršku, tako da sve što napravimo – mi činimo.
Teško je nam akumulirati dovoljno novca, jer CSKA, Spartak i Zenit mogu učiniti mnogo vise, zbog lenjive i ne aktivne javnosti u našem klubu, Prvi deo sezone 14/15 bio je katastrofalan za nas, nadam se da ćemo ispraviti situaciju. Tokom Hokej utakmica sve je lakše! Postoji dobar fan klub sa kojim imamo veoma blisku saradnju. Oni ne zavise od podrške klubu, imaju neku vrstu finansijske nezavisnosti i veoma su zainteresovani za naš zajednički napredak. Dakle, tokom fudbalskih utakmica situacija je još gora, ali ćemo doneti disciplinu.
– Možete li rangirati svoj pokret u poređenju sa drugim pokretima u Rusiji?
– Ako govorimo o dinamičkom pokretu u zajedničkom i objektivnom stanju, činjenica je da zaostajemo iza naših glavnih rivala u Moskvi. Evo nekoliko razloga:
– Naš domaći stadion je u gradu Khimki (Moskva «sateliti» grad), tako da ubija put.
– Mali porast novih aktivnih momaka na ventilatorskom sektoru.
– Neka unutrašnja nesporazuma …

 

 

– Kakve su vaše misli o sceni u Evropi? Ko je prvi?
– Ako govorimo konkretno o klubovima, onda u smislu koreografije me je uvek iznenadilo Rapid Beč, 7-10 performansi tokom jednog meča su nestvarni. A ako razgovaramo šire, u ovom trenutku mogu da obeležim Italiju i Nemačku, možda Dresdna, Dortmunda …

– U kojim timovima želite da se Dinamo Moskva sastane u budućnosti? Sa kim nikad nisi igrao?
– Zbog činjenice da nismo česti posjetioci u Evropi nisam spremna nekoga da imenujem. Svaki grad / FC je sam interesantan. Naravno da će nam biti zadovoljstvo upoznati našu braću Srbe iz OFK Beograda, nadam se da će se to dogoditi jednog dana. Ako govorimo o ruskim klubovima, ovde ne mogu nikog označiti, a neke od njih više ne želim da vidim pod nikakvim okolnostima. (Ruski momci znaju na koji mislim =).

PODIJELI