Silvia Greco i nje sin koji je slep i boluje od autizma dospeli su u centar paznje svetskih medija prosle godine kada su u toku prenosa jedne utakmice Palmeirasa “uhvaceni” u kadru kako mu ona prepricava detalje sa utakmice. Ubrzo nakon snimka sve je zanimala njihova prica koja je na kraju ispala veoma potresna.

Novinar je primetio navijačicu Palmeirasa kako razgovara sa svojim slepim sinom Nickollasom tokom derbija meča protiv Corinthians-a i zamolio je operatora kamere da snima scenu na tribinama.

U vreme kada su Silvia i tada 11-godišnji Nikollas napustili stadion, snimci su prikazani širom Brazila. “Rekao je ljudima koji su emitovali utakmicu i da je ta majka komentarisala ovaj prelepi prizor za svog sina i da je prošlo odlicno”, rekla je Silvia za CBN radio u Sao Paulu.

“Nisam ni znala da će nas snimati. Kad sam napustila stadion, shvatila sam da toliko ljudi govori o tome. “Nije to nista novo, radimo to već godinama, bar jednom mesečno idemo na utakmice” Silvia je danas dobila nagradu za najboljeg navijaca 2019. godine , ova nagrade se dodeljuje pod patronatom FIFA-e i ona je urucena danas u Milanu.

PODIJELI