Baš davno deluju vremena kada smo poslednji put videli navijače na tribinama u Srbiji, a čini se da ih zbog dobro poznate epidemiološke situacije u skorije vreme tamo neće ni biti. U svom tom haosu, ohrabrujuće slike dolaze nam iz pojedinih država, koje su pustile navijače na stadione i u dvorane. Neki su to učinili sa poštovanjem socijalne distance, dok su neki rešili da na tribine puste isključivo vakcinisane.

Jedna od zemalja koja je najviše odmakla sa vakcinacijom svog stanovništva je Izrael pa polako, ali sigurno vraća se „životu pre korone“. Polako se dopušta sve veći broj manifestacija, a publika ima mogućnost da isprati svoje miljenike, što smo prvo videli na jednom od susreta Makabija iz Tel Aviva.

Međutim, oni nisu jedinstven slučaj, pošto su istu, gromoglasnu podršku mogli da uživaju i košarkaši Hapoel Holona na jednoj od svojih utakmica. Jedan od korisnika društvenih mreža šaljivo je prokomentarisao da smo na delu mogli da gledamo navijačku grupu „Ultra Astra“ po imenu poznate vakcine AstraZeneka.

Iskreno se nadamo da će ovo postati normalna slika već kroz nekoliko meseci i u balkanskim zemljama. Svi su se uželeli sportskih dešavanja, navijanja sa tribina i druženja na utakmicama. Sve će, svakako, zavisiti od naših političara.

PODIJELI