Četrnaest torcidaša osuđeno je na petnaest dana zatvora kasno sinoć na Prekršajnom sudu u Beogradu, a ostalih trinaestoro je oslobođeno bilo kakve odgovornosti te su krenuli za Hrvatsku. Osuđeni torcidaši će kaznu odraditi u zatvoru Padinska Skela jer im je dokazano da su sudjelovali u divljanju na MOL-ovoj benzinskoj postaji u Vrčinu odakle su u četvrtak ujutro oko 3,30 sati ukrali raznu robu iz prodavaonice, vrijednu oko 200.000 dinara ( 1.680 eura), a nisu platili, dok je jedan pripadnik skupine osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim znakovljem.


Policija je ranije u petak uhitila i privela u policijsku postaju Grocka ukupno 28 navijača, a poslije saslušanja protiv njih podnijela prekršajne prijave za “drsko i beobzirno ponašanje u skupini”, za šta je po zakonu o javnom redu i miru zaprijećena kazna od 30 do 60 dana. Tako da su osuđeni torcidaši dobro i prošli. Za njih trinaest nije dokazano da su sudjelovali u pljački,a jedan od njih je maloljetan i protiv njega se ne vodi ovaj skraćeni postupak. Kako propisi za ovakve slučajeve ne predviđaju da žalba odgađa izvršenje prekršajnih kazni, osuđeni torcidaši su odmah sprovedeni u zatvor, iako će na ovu presudu imati pravo žalbe u roku od osam dana.

Najviše osuđenih je, kako neslužbeno doznajemo, iz Solina. Trojica torcidaša koji ne pripadaju ovoj skupini su već u petak osuđeni na Prekršajnom sudu u Nišu sa 20 tisuća dinara (oko 170 eura) zbog toga što im je policija u kombiju pronašla drvenu palicu i sjekiricu i oni su već došli u Hrvatsku.