Odavno tvrdim da navijacki pokret vise nema veze s prvobitnim smislom postojanja, isto kao i moderni nogomet. Svaka cast onim tribinama koje su se oduprijele ozbiljnom kriminalu. Uvijek je prijestupa i nereda bilo, nije to nesto novo, ali ovo sto se dogadja u Srbiji i u pola Juzne Amerike nema smisla nikakvog.

Npr u Srbiji je normalno da Srbin ubije Srbina iz istog nebodera, grada i drzave. Srbina koji je njegov vrsnjak, bijelac i pravoslavac. Samo navija za suprotni klub. Kazu “pitanje casti” kada ih upitas za razlog.

Ali gdje je ta cast kada npr. Grobari za novce “KUPE” vodje omrazenog kluba npr. Delije? Vjerujete li mi da je to u Srbiji moguce? Da rade poslove i drogu s policijom, da im Vucic plati da ne vicu “Vucicu pederu”. I sutra to stvarno ne vicu. Da su, pazi sada, menadjeri igraca svoga kluba. I jos puno toga. Da li je toga bilo vrijedno gotovo 20 mrtvih u navijackim sukobima od raspada Jugoslavije? Tako da nemojte da vas cudi sto je u ovom sukobu bilo Hrvata, Grka i Makedonaca.

Sto da kazem za ove nase iz Splita? Palac gore za muda i palac dolje za glupost. Sve je to skupa apsurdno. Ali kome se gine za grupu, to je njegov izbor i pravo. Po meni vrhunac apsurdno.

Navijanje DA, pa i nereda malo DA, ako je teatralan, zasto ne, ali ovo drugo nema smisla!

PODIJELI