Posle utakmice Crvena Zvezda-Ekeren doslo je do nestanka nekoliko bitnih zastava Delija. Celu utakmicu je padala kisa pa su zastave ostavljene da se suse u prostorijama kluba.

Bilo je tu mnogo zastava i svako je dolazio po svoju sutradan, pa je verovatno neko ko je uzeo svoju,nepaznjom ispricao nekom svom drugu Grobaru da i dalje stoji tamo 10 -ak zastava koje se suse. Grobari su to iskoristili tako sto su dovezli nekog klinca koji je usao i rekao portiru da ga je jedan tada vidjeniji i stariji cigan poslao po zastavu.

Glupi portir ga je pustio.Uzeo je Ultras Red Star Belgrade,Ultra Boys,Demons i jos par manjih,ukljucujuci i jedan barjak cini mi se.Saznavsi za ovo, cigani zovu grobare i prvo odlaze do njihovog stadiona sutradan,gde grobari beze iz agencije.Daju ultimatum da se vrate zastave jer su uzete nenavijacki. Grobari sedaju i vecaju i teskog srca vracaju zastave.Dovezao ih je jedan Grobar koji je rekao,”od danas imate neprijatelja manje”,zeleci da kaze da je on bio protiv vracanja ali su se ostali usrali pa su ih vratili. Naravno,taj lik se uredno pojaviljao kasnije kao da nista nije rekao.

Nakon sto su te zastave vracene nazad,cigani ih bukvalno bacaju na terasu od svojih prostorija,jer nisu vise zeleli da nose nesto sto je bilo kod Grobara. Isti mali grobar posle nekoga vremena,preskace na terasu i ovaj put uzima Ultra Boys samo koja se zatekla tu.

O tome su cutali posle mesecima a niko nije primetio da fali transparent.I dalje postoji nedoumica da l’ su tada uzeli i onu legendarnu Ultras ili neki drugi put,posto su i za nju cutali mudro i samo je rasirili na derbiju ali ne istom kad su sirili i Ultra boys.

Zastavu (Ultra Boys) su dali jednom uticajnijem Grobaru koji je tada bio aktuelan u gradu,kao sigurnost da im neko ne bi trazio zastavu nazad predpostavljam. I ta zastava je rasirena na sledecem derbiju. Derbi odigran 1998 na stadionu Partizana. Pred taj derbi su Grobari napali Cigane ispred marakane. Mozda je bilo i jednih i drugih 200. I nisu se lepo proveli i ako su imali bolju poziciju(dosli su od blagajne na severu a cigani su stajali dole ispred sportskog drustva).Bezali su krug oko cele Marakane,pa niz bulevar JNA do autokomande.Sve u svemu jedno kilometar! Dok su bezali lomili su stakla na trofenoj sali Marakane.
To je odprilike ta prica…

Preuzeto sa HR-HB foruma…