Derbi Crvena zvezda – Partizan (2:1) ni ovaj put nije mogao proći bez nereda.

U 65. minuti utakmice navijači domaćina na sjevernoj tribini razvili su transparent s porukom Partizanovom potpredsjedniku Vladimiru Vuletiću: “Profesore Vuletiću znaju li ti đaci, da te sa brucošima lože grupnjaci?”

Kao dodatnu aluziju na homoseksualne sklonosti Partizanovog dužnosnika, Delije su zatim podigle ogroman penis napravljen od balona, koji su poslale prema loži na zapadu, gdje su sjedili članovi uprava obaju klubova.

Džinovski penis od balona navijači Zvezde nosili su od vrha do dna zapada, kako bi ga tamo “poklonili” Vuletiću, odnosno bacili u sektor lože gdje je sjedila uprava Partizana. Inače, Vuletić nije došao na Zvezdin stadion i utakmicu je pratio na Partizanovom.

Ali, najgore je tek slijedilo. Delije su na sjeveru, Grobari na jugu, a velika tučnjava među navijačima beogradskih rivala počela je kada je navijač Zvezde uzeo kreaciju od balona i s džinovskim penisom krenuo prema Grobarima.

Tada počinje kaos; tučnjava među navijačima obaju klubova koji su na zapadu, Partizanovi navijači s juga bacaju baklje na zapad, Delije preskaču ogradu na sjeveru i kreću prema Grobarima, koji se pak na drugoj strani stadiona također pokušavaju probiti iz njihovog kaveza.

Zbog svega navedenog utakmica je morala biti prekinuta.

(sportske.ba)