Nas desetak smo se našli uveće u gradu i smisljali kako da dovatimo Armadu , teško je bilo im priči na štajgi jer je Zvezda igrala u Zagrebu i sve je bilo puno murije . Ja im kažem idemo u voz i čekamo ih u Rumi . Ušunjali smo se u štajgu i bukvalno utrcali u voz za Sarajevo , videli su nas Peca panker i ostali koje je murija vračala iz voza za Zagreb.Njima nije bilo jasno šta mi sad trazimo u vozu za Sarajevo i mozda su pomislili da idemo i mi u Zagreb sa njima pa da se sklonimo od murije i cekamo ih na nekoj stanici posle Beograda .

Medjutim mi stigosmo u Rumu i polako uz rakiju čekamo voz iz Rijeke .Oko 05h javlja razglas da voz iz Rijeke ulazi na stanicu , mi polako udjemo u vagon i vidimo da nema nekih pokreta po vozu što bi nam bilo sumnjivo da su tu negde .Ja primetim jednog lika da je mladji onako mi liči da je neki navijač i pitam ga odakle je , on mi kaže iz Zemuna .

Pitam ga gde živi u Zemunu i on mi odgovori naselje Sava Kovačević .
Vidim naš , pitam ga da li ima Rijecana u vozu a baba neka se ubacuje u razgovor i kaže :joj sine grom ih spalio evo ih u drugom vagonu spavaju , celu noć nas maltretirali u vozu . Mi u drugi vagon otvorimo vrata od kupea a oni spavaju .Mi ih pocnemo buditi a oni u šoku kad su nas videli ,nije niko vratio udarac od njih .

Uzeli smo zastavu , pare ,baklje i iscepali dokumenta . polako se voz bližio Beogradu kad odjednom hrpa nekih sumnjivih likova po vozu na prozorima . Ja sam sišao u Batajnici sa zastavom i vidim lika kako gleda u kesu i činilo mi se da mu je poznata . Izvalim ja da je Riječanin i počmem da mu mašem ,a voz vec krenuo .

Ostali su ostali u vozu i došlo je do tuče sa drugom večom grupom Rijecana koja se probudila nadomak Beograda .Iskreno nisu mogli ništa jer u hodniku od voza ginu prva dvoica ili troica ,jedan je imao zavijenu glavu i bas tog mučenika pogodi flaša .Po dogovoru na Novom Beogradu vuku ručnu kočnicu i izleču iz voza i beže prema blokovima .

Riječane dovozi voz na štajgu a oni izlupani što od nas ,a posle sam čuo da su se tukli medjusobno u Vinkovcima i podelili na dve grupe .Ciganima bilo jasno zašto smo trčali na voz kada su videli Riječane koje su odveli na stadion .

Mi se nadjemo šest sati pre utakmice kod stadiona i kažu nam neki naši da su Riječani na severnoj tribini i da su okačili zastavu ARMADA RIJEKA sa brodom u sredini . Ja sa jos šestoricom udjem na stadion preko uprave i atletskom stazom sa juga krenem prema njima .

Oni počnu da viču četvorici pandura što su ih čuvali na tribini ;evo ih ovi iz voza sto su nam uzeli zastavu , ja pridjem ogradi i pocepam Rijeka a ostade Armada . Počnemo da bežimo prema izlazu iz stadiona i napolju nas opkole žandari i padanje .Odvedu nas u muriju i tamo nas smarali po običaju i puste nas za divno čudo . Ja reko samo da mi ne odu na gajbu da mi uzmu zastavu , i nisu se setili . Kreće utakmica tu na jugu pored mene pokojni Alibeg i Merdžan a ja im kažem pičke jedne niste bili ni u vozu a ni pre utakmice kad je bila akcija .

Sad da imate muda vi bi utrčali u teren i otišli bi do Riječana .
Njih dvoica se samo pogledaše i pravac preko ograde na teren, otrčaše preko terena do Riječana i prstom im zapretili i istom marš rutom nazad na jug . Stadion u delirijumu a ja umro od smeha ,Riječane su izveli pola sata pre utakmice sa stadiona i autobusima odvezli u nepoznatom pravcu .

PODIJELI