Printskrin: Youtube/GROBARI.NET

Naime, zastava Grobara pojavila se na San Siru prethodno, a trebalo je da se “gostoprimstvo” uzvrati na derbiju protiv Crvene Zvezde.

Navijači koji prate AC Milan u prošlosti su već bili u prilici da dva puta gledaju svoj tim protiv Crvene zvezde u Evropi, a na proleće ih čeka i treći duel protiv crveno-belih.

Međutim, duel protiv Zvezde na Marakani 2006. godine nije zadnji put da su dolazili u Beograd da gledaju meč crveno-belih.

Poslednji put se to dogodilo 2012. godine, kada su Zvezda i Partizan igrali drugi meč polufinala Kupa Srbije.

Jedna grupa Grobara (40+), predvođena legendarnim vođom Čegijem, imala je dobre odnose sa Ultrasima Milana (Curva Sud), a to je rezultiralo i pojavljivanjem grobarske zastave na meču Lige šampiona između Milana i Barselone nekoliko dana ranije, čak se na društvenim mrežama i navijačkim forumima pričalo da su Grobari pomogli Milanezima u pravljenju koreografije.

Zastava Grobara na San Siru tokom meča Milan – Barselona 2012; Printskrin: Youtube/Fabio M.

Kroz neko vrijeme trebalo je da Grobari uzvrate gostoprimstvo Milanezima, i to baš na večitom derbiju. Međutim, većem delu tribine se nije dopala ideja da zastava Milana bude istaknuta na ogradi Juga, pa je došlo do žestoke tuče, u kojoj su navijači Milana izvukli deblji kraj.

Pojedini Grobari su ih tukli i motkama za barjake, a neke su jurili po čitavoj tribini, dok na kraju bukvalno nisu bili isterani sa tribine.