19-godišnjak koji je na stadionu Poljud ispaljivao signalne rakete prema gledateljima kazneno je prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doznaje se u policiji.

Kako su izvijestili javnost, nakon pregleda videosnimki s utakmice odigrane 21. listopada 2017. na nogometnom stadionu Poljud u Splitu te prikupljenih dokaza, policija je protiv 19-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 19-godišnjak za vrijeme utakmice s južne tribine usmjereno ispaljivao pirotehnička sredstva, odnosno signalne rakete prema gledateljima na zapadnoj tribini i natjecateljskom prostoru, čime je izravno doveo u opasnost njihov život i zdravlje.

Radi se o pirotehničkom sredstvu koje ima domet do 350 metara, brzinu od 50 m/s i razvija temperaturu od 1000 °C pa može izazvati teške i po život opasne ozljede, istaknuli su u policiji

izvor: index.hr