Osnivanje
Ultras pokret u Busovači uzima maha sada već davne 1998. Godine. Kada se manja grupa navijača (većinom iz Tisovačke ulice gdje se nalazi stadion NK Busovača- Kocke) okuplja pod nazivom “Djeca s Kocke”. Djeca s Kocke prate Busovaču na lokalnim gostovanjima u 1. Nogometnoj ligi Herceg-Bosne do raspada iste. Grupa prestaje sa organiziranim navijanjem 2000. Godine kada Busovača prelazi u 3.ligu BiH.
Povratak na nogometne utakmice
Od 2008. Godine mlađa generacija vraća navijače Busovače na stadion pod novim imenom “Klošari Busovača” te time započinje razdoblje navijanja sa zapadne tribine. 2010. Godine skupina prelazi na tribinu Istok-stajanje u na kojemu se okupljaju i danas.
Praćenje košarke
Te iste odine počinje organizirano praćenje Košarkaškog Kluba Busovača koja igra A1 prvu ligu Herceg-Bosne (2.liga BiH; u kojoj se nalazi i danas). Vrlo brzo stvaraju svoju reputaciju kao ozbiljna navijačka skupina nizom dobrih izdanja što na domačim utakmicama, tako i na gostovanjima.
Najbolja izdanja
Među najboljim izdanjima grupe uvršta se lokalni derbi protiv HOKK Vitez. Vitez.info prenosi da se za vrijeme derbija u športskoj dvorani u Busovači (kapaciteta maksimalno do 400 mjesta) nalazilo oko 650 domačih navijača, te 10-tak gostujućih (Vitezovi Vitez).
Najbolje gostovanje grupe jest famozno gostovanje prtiv KK Kiseljak iste godine. Na derbi je došlo 30-tak navijača Busovače koji su prije utakmice otišli u laganu šetnju uvijek nezgodnom Kiseljaku. KK Busovača lagano je odnjela pobjedu protiv domačina iz Kiseljaka što je utjecalo da se slavlje nastavi do ranih jutarnjih sati.
Najnoviji derbi dobio je svoje odlike dan prije Uskrsa 2017.Godine kada u Busovaču dolazi FK Krajišnik iz Velike Kladuše. Na tribinama stadiona u Busovači okupilo se 100-tinjak ultrasa, te oko 250 gledatelja sveukupno koji su napravili paklenu atmosferu koja je pomogla Busovači da dođe do lake pobjede nad jačim protivnikom.
Podgrupe

DEMETRA (2018.)
Klošari 98 (2016.)
Klošari Luka (2010.)
Klošari Grad (2010.)
Ekipa Kaonik (2008.)
Djeca s Kocke (po uzoru na prvotno ime grupe; 2008.)