Ekspresnom policijskom akcijom prethodne nedelje uhapsene su dvije osobe sa velikom kolicinom narkotika na autocesti u blizini Karlovca.

Jedan od uhapsenih je i Goran Hajdukovic Cupko nekadasnji clan prve ekipe navijaca Dinama popularnih Bad Blue Boys-a. Hajdukovic je kasnije presao u BBB fan klub ili Mamiceve placenike kako se nazivaju navijaci Dinama koji su odlucili pruziti podrsku sad vec bivsem predsedniku Dinama , Zdravku Mamicu.

Hajdukovic je od ranije poznat policiji jer je pored mnostva prekrsaja i krivicnih dela imao i tri pokusaja ubistva. Nekoliko puta je boravio u zatvoru. Prvi pokusaj ubistva imao je pre 18 godina kada je  pred derbi sa Hajdukom u zagrebackom naselju Dubrava izbo dvojicu maldica inace navijaca Hajduka nozem.

Ispred diskoteke Sokol je 2005. godine u redara ispalio tri hitca nanijevši mu po život opasne ozljede koje su liječnici uspješno sanirali, a Hajduković je tada pobjegao i za njim je bila raspisana tjeralica.

Uhićen je tri godine kasnije za vrijeme europskog nogometnog prvenstva u Austriji na njemačko-austrijskoj granici s lažnim dokumentima i spaljenim jagodicama na prstima. Neko vrijeme je bio proveo u zatvoru, no ubrzo je nastavio s ispadima. Tako je 2010. godine pijan u nacističkom odjelu u kafiću Krivi put napao i prijetio dvojici zaštitara, posegao je za pištoljem koji je u gužvi nekontrolirano opalio, no bez posljedica.

Svojevremeno je Hajduković na radiju vodio emisiju, vodio je i svoj kafić, glumio je u domaćem filmu ‘Ti me nosiš’. Policija Hajdukovića i 47-godišnjeg kolegu, državljanina Srbije sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a zbog posjedovanja oružja protiv Hajdukovića će Općinskom sudu u Karlovcu biti proslijeđen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Od vođe Bad Blue Boysa i voditelja radioemisije do lica s tjeralice, optuženika za pokušaj ubojstva i suvlasnika kluba Svijet stripa Confetti, životni je put Gorana Hajdukovića Čupka (35) kojem je u utorak nastavljeno suđenje na Županijskom sudu u Zagrebu, ponovno zbog pokušaja ubojstva.

U ožujku 2009. Hajduković je napravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je 2005. godine s tri hica u trbuh ranio redara iz kluba Sokol Zorana Spajića. Ponovno je na optuženičkoj klupi zbog slučaja iz 2001., a tereti ga se da je nožem pokušao ubiti navijača Hajduka Serafina Kodića.

Naime, 2001. nakon odigranih utakmica Dinamo – Slaven Belupo i Varteks – Hajduk, Hajduković i njegova petorica kompanjona napali su šakama i palicama hajdukovce, a Čupko je potegao nož. Sukob se dogodio u kafiću Wien, a Serafin Kodić zadobio je ozljede opasne po život.

Austrijska policija vratila ga je u Njemačku, no onda su nastali problemi. Policija je imala samo lažni identitet, muškarac nije želio otkriti tko je, a provjera preko otisaka prstiju nije bila moguća – naime, jagodice prstiju bile su mu spaljene.

Danima su policajci pokušavali otkriti njegov identitet, sve dok se jedna kriminalistica nije odlučila pozabaviti pismom na hrvatskom jeziku koje je pronađeno u njegovim osobnim stvarima.

Provjeravala je imena iz pisma i ustanovila da je jedan od spomenutih međunarodno traženi kriminalac. Počeli su pritiskati uhićenog i nakon višestrukih ispitivanja priznao je da ga hrvatske vlasti traže zbog pokušaja ubojstva iz 2001. i 2005. godine.

Čovjek bez identiteta i spaljenih jagodica bio je Goran Hajduković Čupko. Dva mjeseca poslije izručen je Hrvatskoj. Protiv njega pokrenut je i postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, zbog premlaćivanja muškarca 2002. na Zagrebačkom velesajmu.

Nakon nepravomoćne presude u ožujku 2009. za pokušaj ubojstva redara iz Sokola, Čupka sada čeka presuda za napad nožem iz 2001. Kako su u listopadu 2009. mediji objavili, Čupko se nedavno bacio u “kulturne vode” i postao jedan od dvojice suvlasnika kluba za ljubitelje stripova Svijet stripa Confetti.